Kuinka luodaan järjestelmän laajuinen pikanäppäin

Haluaisin valjastaa Shift+F1 näppäin yhdistelmän koko järjestelmän laajuiseksi Help -näppäimeksi, jolla tavoittaa CherryTree muistiinpanojenhallinta sovelluksen muistiinpanon valittuna olevan tekstin toimiessa haettavan ohjeen avainsanana.

Esimerkki koodi:

echo 'one two three' | xargs rmdir

Jos nyt nyt tupla klikkaat hiirellä koodissa sanaa ( xargs ) ja painat sitten Shift+F1, avautuu CherryTree muistiinpano kyseistä sanaa koskevan ohjeen kohdalta.

Ei taida kyllä tuo valitun tekstin välittäminen oikein onnistua. Mutta koko työpöydällä toimivia pikanäppäimiä voi kyllä määritellä työpöytäympäristön asetuksista, esimerkiksi KDE:ssä global shortcut panelista.

XDOTOOL tämän työkalun avulla voi simuloida näppäimistön syöttöä ja hiiren toimintaa, siirtää ja muuttaa ikkunoiden kokoa jne. En kuitenkaan onnistunut kopioimaan eri lähteistä luotettavasti valittuna olevaa tekstiä leikepöydälle ja vielä hankalammaksi meni “paste” -toiminto zenity-dialogiin.

Tämän xdotool työkalun kanssa on hyvin helppo saatella istuntonsa sellaiseen tilaan, ettei sitä korjaa muutoin kuin järjestelmän uudelleen käynnistämisellä.


XDOTOOL Copy ja Paste esimerkki:

xdotool key Ctrl+Shift+C;
xdotool key Ctrl+Shift+V;