Kuinkas ubuntu poistetaan

Hei, kuinka ubuntu poistetaan koneelta jossa toisena on Windowsin XP palauttaisin XP kokonaisuudessaan ja poistaisin ubuntun levyosion. Mikrobitin rompulla neuvottiin näin (Jos haluat poistaa ubuntun koneeltasi alusta Linuxin levyosio Windows ntfs-tiedostojärjestelmään. Lisäksi sinun pitää poisttaa käynnistysvalikko (Grup) käynnistämällä koneesi windowsin käynnistyslevykkeellä ja kirjoittamalla käynnistyslohko komennolla fdisk/mbr)

En vain tiedä miten asus ee miniläppäristäni saisin esille tuon ubuntun levyosion ? Ubuntussani on vielä sekaisin suomi-englanti valikotkin.

[quote=“kredit, post:1, topic:721”]Hei, kuinka ubuntu poistetaan koneelta jossa toisena on Windowsin XP palauttaisin XP kokonaisuudessaan ja poistaisin ubuntun levyosion. Mikrobitin rompulla neuvottiin näin (Jos haluat poistaa ubuntun koneeltasi alusta Linuxin levyosio Windows ntfs-tiedostojärjestelmään. Lisäksi sinun pitää poisttaa käynnistysvalikko (Grup) käynnistämällä koneesi windowsin käynnistyslevykkeellä ja kirjoittamalla käynnistyslohko komennolla fdisk/mbr)

En vain tiedä miten asus ee miniläppäristäni saisin esille tuon ubuntun levyosion ? Ubuntussani on vielä sekaisin suomi-englanti valikotkin.[/quote]

Windowsin levynhallinta todennäköisesti näyttää sen suoraan ja voit siellä poistaa ja formatoida sen.


Eero

Xp levynhallinnasta sain osion muutettua ntfs muotoon, mutta ongelma tulikin siitä ettei ole tullut luotua ms-dos pohjaista käynnistystikkua ja alustuskomennon valikoissa luo ms-dos käynnistyslevykkeen luominen ei onnistu. Asensin xp uudellleen, ei kuitenkaan poistanut ubuntun asennusta vaan edelleenkin tarjoaa ubuntua ensimmäiseksi käyttöjärjestelmaksi, voisiko käynnistysjärjestelmää muuttaa siten että ensin xp ja vaihtoehtoisena xubuntu. Kuinka homma tapahtuu?

http://www.microsoft.com/resources/documentation/windows/xp/all/proddocs/en-us/bootcons_fixboot.mspx?mfr=true


Eero