Kysymyksiä Acer Aspire one:sta ja Linux-käyttöjärjestelmästä

Hei kaikki! Olen tässä selaillut internetiä ja toivonut löytäväni vastauksia pariin juttuun. Sitten löysin tämän foorumin, ja laitoin aiheen pystyyn. Eli: Omistan Acer Aspire one minikannettavan ja olisi pari kysymystä.

  1. Pystynkö vaihtamaan Linux-käyttöjärjestelmää esim. windows xp:ksi?
    2.Miten saan minikannettavaani “windows” tyylisen työpöydän?
  2. Miten saan Flash Playerin ladattua?
  3. Miten saan komentorivin esiin?
    Kiitos etukäteen vastauksista!

Ihan perusohjeita siinä koneessa olevaan Linpus Linuxiin on täällä: Acer Aspire One – Linux.fi

Kaipa, ajureita tietysti saattaa joutua etsimään sitten jostain…

2.Miten saan minikannettavaani "windows" tyylisen työpöydän?

Hankalasti, jotain ohjeita on täällä: Acer Aspire One Tips and Tricks - The Road to Elysium

3. Miten saan Flash Playerin ladattua?

Lataa täältä: http://get.adobe.com/flashplayer/ RPM for Linux johonkin hakemistoon ja sitten asenna se päätteessä tyyliin sudo rpm -ivh flash-plugin-10.0.22.87-release.i386.rpm Hyvällä tuurilla kone tarjoaa jotain apuohjelmaa ton tiedoston asentamiseen kun sen lataa, voi sen asentaa sitäkin kautta.

4. Miten saan komentorivin esiin?

Tähän on ohjeet tuolla wikisivulla.

Linpus noin yleisesti on vanhentunut jakelu joka on muutenkin hieman huonosti parsittu kasaan ja suosittelen asentamaan siihen jonkin toisen Linux-jakelun, jolla koneen käytöstä voisi saada vähän enemmän irti. Itse suosittelen tuollaisille laitteille esimerkiksi Ubuntu Netbook Remixiä, jonka voi ladata vaikka tästä linkistä: http://www.nic.funet.fi/pub/mirrors/releases.ubuntu.com/jaunty/ubuntu-9.04-netbook-remix-i386.img, img-tiedoston siirtämiseen usb-tikulle on taas ohjeita täällä: Installation/FromImgFiles - Community Help Wiki

Ja mainitaan nyt puolueellisesta maaperästä huolimatta, että Windowsinkin asentaminen tuohon onnistuu, mutta suorituskyky ei tahdo tuolla Aspire Onen kiintolevyttömällä versiolla mitenkään kovin hyvää, kun se SSD on niin hidas, ja pienikin. Suositeltu lähestymistapa voisi olla Linux-taitoisen kaverin (paikallinen Linux-käyttäjäyhdistys?) etsiminen ja asennuksen hoitaminen yhteistuumin.