Läppärien lepotilan toimivuus?

Kokeilin pari päivää sitten pistää IBM ThinkPad T30 (1.6 GHz, 512 Mt muisti) nukkumistilaan gnomen uloskirjautumisen ikkunassa “Lepotila” ja alkaa ruudussa vilisee hetkeksi tekstejä, oli kolme neljä rivejä virheitä koskevaa ja lopulta alkaa tallentaa kovolle tiedostoa joka tarvitaan kun herätetään kone unesta. No myöhemmin herätin konetta painamalla virtanappia ja Grubissa valitsen linux käyntii, tuli musta ruutua jossa vilisee hetkeksi tekstejä ja sen jälkeen ei tapahdu mitään, kovon merkkivalo välähtää silloin tällöin, jätin sen olla 1/2 tunniksi. No ei muuta kuin ctrl + alt + delete ja kone käynnistyy uudestaan normaalisesti linuxiin.

Käytössäni on SimplyMepis 6.5 ja käytän langaton verkkoa netissä surffailua. pcmcia-kortti ei ole syyllinen koska kokeilin sitä irti otettua herättää konetta, sama vika toistuu.

Miten teillä toimii läppärillä lepotilan toimivuutta? Miten ratkaistaan ongelmaa?

Tuossa jotakin ohjeita kyseisen kannettavan virransäästöön liittyen.

E: typo.

Kiitos vastauksenne, pitää katsoa paremmalla ajalla.

Raportoin sitten tänne miten läppärin lepotila toimii.

Huomaa, että yleensä syyllinen ei PCMCIA-laitteen tapauksessa ole itse laite vaan sen ajuri. Kun irroitat laitteen, ajuri jää muistiin. Esimerkiksi omalla koneellani joudun komentamaan [font=monospace]modprobe -r nozomi[/font] ennen koneen lepotilaan laittoa, muuten homma hirttää.

[quote=“Maakuth, post:4, topic:149”]Huomaa, että yleensä syyllinen ei PCMCIA-laitteen tapauksessa ole itse laite vaan sen ajuri. Kun irroitat laitteen, ajuri jää muistiin. Esimerkiksi omalla koneellani joudun komentamaan [font=monospace]modprobe -r nozomi[/font] ennen koneen lepotilaan laittoa, muuten homma hirttää.[/quote]Hm… toivottavasti konsolin antama ilmoitus ei ole virheellinen:

FATAL: Module nozomi not found.

No kokeilin sitä pcmcia-kortin irroitus ja kirjoitin sitten tuo komento modprobe -r nozomi ja sitten kde:n palkissa KPowersave-valikosta lepotila levylle, ainakin toimii. Mutta sitten kun jätin pcmcia-kortti olla ja kokeilin lepotila muistiin-toimintoa, se toimii, ainoa vika, että näyttöön jää taustavalo päälle, eiköhän se sammuu kun suljetaan läppää kiinni.

Gnomen puolella oli vähän ongelma joten palasin KDE:een.

Ennen kuin kokeilin tuota, olin asentanut sleep-sanaan liittyvät ohjelmat synaptsilla, ehkä on sillä on vaikutusta lepotilan toimivuutta.

No tuo olikin vain esimerkki, tuskin sinulla on nozomi-ajuria käyttävä kortti käytössä. Sinun pitäisi selvittää mitä ajuria pcmcia-korttisi käyttää ja poistaa kyseinen moduuli kernelistä ennen lepotilaan siirtymistä. Tuon voi kyllä automatisoidakin, mutta modprobe -r:llä kannattaa ensin testata.

Ok. :slight_smile:

ei toimi ibm thikpad 600 E­ ssä

Laite: IBM ThinkPad T41 + Buffalon USB-väyläinen Wlan-tikku zd1211 -piirisarjalla
Ohjelmisto: Fedora 8

Näillä toimii täysin säätämättä, vaikka ottaisi tikun irti koneen ollessa lepotilassa. Myös virranhallinnassa tarjolla oleva keskeytystila toimii muuten, mutta 3D-kiihdytyksen sen käyttö hävittää.