LinuCastin tulevaisuus uhattuna

Radio Koskisuomi [1] on ilmoittanut lopettavansa [2] (lisätietoja tänään klo 21:00 Striimistä [3]). Näinollen myös LinuCastin [4] tulevaisuus on oikeasti vaakalaudalla.

Ellei yhteisö LinuCastia pelasta.

Tarvitaan joku joka pystyttää tarvittavat sivut/softat/WP-pluginit tms. jolla podcast-rss-feediä voidaan hallinnoida. Ja joku tätä ylläpitämään. Tähän ei ihan tyhjän päältä tarvitse lähteä, uskon että Suomen podcastaajat pystyvät heittämään hyviä vinkkejä ohjelmista ja palikoista.
Tarvitaan tila ja kaista jota kautta jakaa äänitiedostoja

Ja tämän jälkeen tarvitaan sisältöä eli käsiteltyjä äänitteitä ja niiden puskemista syötteeseen. Valmista materiaalia on mm. http://www.arkki.info/?cat=1, näiden julkaisuun feedissä on siis lupa olemassa ja uutta voi nauhoittaa esim. Flugin tapahtumien yhteydessä tai vaikka ensi viikonloppuna Ubuntun julkkareissa.

Vaikka LinuCast on lähtenyt Ubuntu Suomen aloitteesta, toimii se yhtälailla Suomen kaikkien Linuxtelijoiden ja avoimen koodin äänitorvena eli unohdetaan nyt ne distrorajat. Tästä syystä toivon jatkokeskustelua esim. linux.fi -forumilla. [5]

r

[1] http://koskisuomi.org
[2] http://jaiku.com/channel/striimi/presence/32508939
[3] http://www.striimi.net
[4] http://linucast.tunk.org/
[5] http://linux.fi/foorumi/index.php?topic=198.0
[6] http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=15868.msg130885#msg130885
[7] http://www.flug.fi/pipermail/flug-l/2008-April/002934.html

Tämä viesti löytyy ubuntu-fi -forumilta [6], linux.fi -forumilta sekä flugin sähköpostilistalta [7]

Eli hyviä sivu vaihtoehtoja voisi olla linux.fi tai flugin sivut.

Iloisia uutisia Henrikin suunnalta:

<====== risto.kurppa 19:23 : Pistit pakettiin koskisuomen. Saako LinuCast irrota omaksi proggiksekseen? ======> henrik.anttonen 20:11 : Totta kai. 20:12 : Serveritilan fileille saa edelleen minulta. <====== risto.kurppa 20:44 : Oho, hienoa jos edelleen pystyt hostaamaan! 20:45 : Pelkät äänitiedostot vai myös sivusto? ======> henrik.anttonen 20:45 : Kyllä vain. Nettisivut, RSS ja tarvittaessa myös jälkituotanto hoituu edelleen. <====== risto.kurppa 20:45 : Tämä selvä, arvostan tätä panostusta paljon!

Eli Henrik tarjoaa edelleen kaistan, feedin, jopa sivut (luultavasti nykyiset jatkavat) ja jälkituotannon eli äänen käsittelyn!

Mutta sisällöntuotanto- ja äänitysvastuu on nyt yhteisön.

r