Linux Distrot PXE Bootilla Windows serveriltä?

Urakan taustatiedot: palvelimella käyttis Windows Server 2016 Essentials tai pelkkä Win2016 Server, asennettu rooliksi DHCP, TFTP ja NFS file sharing. Noille tehty juurihakemistot ja alahakemistot.
SYSlinux 6.03 versiosta otettu PXELinux-tiedostot joilla rakennettu PXE boot menu.
Linux-säätämisestä kokemusta hyvin vähän.

Tarkoitus on että boot-menusta valitsen sopivan Linux-jakelun joka verkkoa pitkin asennetaan serveriltä toiseen koneeseen. Mahdollisimman pitkälti samalla tavalla kuin Windows Deployment Services-menussa.
Netissä on liuta ohjeita,kokeilin liutaa eri vaihtoehtoja ja yksikään niistä EI toimi. Sen tiedän et verkkoyhteys koneiden välillä toimii siihen asti kunnes Linuxin kernel ottaa ohjat, sitten alkaa tulla virheitä. Yleisin on et cannot find Live system, NFS needs a server, ja liuta muita.

Kysymykset: Onko ylipäätään mahdollista rakentaa menu/image niin että Linux boottaa verkosta ja asentuu verkon yli toiselle koneelle?
Miten se tehdään?
TFTP-siirto toimii koneiden välillä joten voisiko vastaus olla vain netboot=TFTP?. Kun tuo komento netboot=nfs ei selvästikään toimi tässä ympäristössä (toimiiko se ylipäätään?)

Tässä PXE boot-menun sisältöä, kuten näkyy Linux Mintin alla mikään komento ei toimi, sen takia risuaita kaikkien paitsi yhden APPEND komennon edessä.


Gparted ja Clonezilla toimii joten ihan hakoteillä en voi olla. Vastaus voi olla ihan simppeli mut nyt en sitä vain hoksaa.

1 tykkäys

Kyllä tuon pitäisi olla mahdollista, joskin varmaan harvinaisempaa käyttää Windows-palvelinta tämän tekemiseksi. Oletko kokeillut, että tuo pystyttämäsi NFS-palvelu toimii Linux-asiakkaalta käsin? Mitenhän se osaa palvella Linuxin tarvitsemat tiedosto-oikeudet, erityisesti exec-bitin puute mahtaa haitata Linux-järjestelmän käynnistymistä.

Nyt sain homman toimimaan niin et asennus hakee suoraan netistä kaikki paketit ja asentaa Debianin jonkun version koneelle. Tavallaan tämä on parempi toteutus kuin tuo alunperin hakemani koska nyt ei tarvii huolehtia siitä et serverillä pyörii jotain vanhoja asennuksia ja ekan kerran kun koneen buuttaat edessä on hirveä päivitysrumba. Vielä kun tuon asennuksen saisi jotenkin automatisoitua, tällä hetkellä se kyselee kaikenlaista ja haluamani Debian /Cinnamon-työpöytä on yksi valinta, vielä sen asennus ei toimi.
Eikös toi kombo vastaa Linux Mintiä? Eli sitä Linuxia joka käyttäytyy mahdollisimman samalla tavalla kun win kymppi?

Debian puhuu dokumentaatiossa preseedaamisesta, sillä saadaan ennalta määrätyt asetukset vietyä asennusohjelmalle.

Enpä ole näitä työpöytäympäristöjä siitä kulmasta tullut vertailleeksi, että mikä muistuttaisi eniten Windowsia. Cinnamon on epäilemättä yksi hyvä vaihtoehto, mutta myös esimerkiksi KDE Plasma:ssa on Windowsista tuttu vasemman alakulman valikko josta pääsee vauhtiin. Myös XFCE:tä voisi kannattaa vilkaista.

1 tykkäys