Linux.fi tunnettavuuden lisääminen

Pmoro!

MIelestäni linux.fi:tä pitäisi yrittää aktiivisesti tehdä tunnetummaksi. Flugin jne myöntämä tunnustus on hyvä juttu mutta vielä olisi tekemistä. Nyt iso osa linux-keskustelusta käydään distrojen omilla kanavilla, myös sellainen keskustelu joka ei ole distro-riippuvaista (esim. Ubuntu-fi foorumin yleistä keskustelua alue).

Ajattelin yrittää tässä ohella aktivoitua täällä forumilla yrittäen herätellä keskustelua. Mutta se pelkästään ei riitä, tarvitaan myös tiedon levittämistä.

Eli kysymys kuuluu: millä keinoin linux.fi:tä saataisiin tehtyä näkyvämmäksi ja tunnetummaksi?

Bannerikampanja? Joku nokkela laatii muutaman yhtenäisellä kuvituksella tehdyn bannerin mitä voisi heitällä näkyviin sivuille.
Linucastiin podcast Linux.fi:stä?
Ostetut googlen mainokset?
Yhteistyö kaupallisten tahojen kanssa (No, esim. linuxcomp ja linuxkauppa alkuun…)

Hyvä olisi tosin saada paremmin näitä eri puolia näkyviin (siis wiki ja foorum) mutta tästä käydään jo keskustelua täällä:http://linux.fi/foorumi/index.php?topic=17.0

r

Ostetut Google-mainokset ainakin lienevät turha vaihtehto, sillä tämä sivu on monella hakusanalla muutenkin varsinaisten hakutulosten kärjessä (mm. linux, kubuntu, xorg.conf). Suomessa tuskin mikään kaupallinen Linux-taho tai Linucast nauttii Linux.fitä vastaavasta käyttäjävolyymista, meillä on tänäkin vuonna ollut joka kuukausi vierailuja keskimäärin 25 000 uniikista ip-osoitteesta. Määrästä on sanitoitu pois virhekoodien näytöt, hakukoneiden crawlerit, ym. helposti tunnistettava kohina. Tästä voisi huomioida että Linux.fi on itseasiassa aika paljon vierailtu (näkyvä ja tunnettu) sivu.

Ainakin Helsingin Sanomissa, MikroBitissä, Tietokoneessa, Sektorissa ja Digitodayssa olemme jo vilahtaneet, ja taisipa Heikki käydä vaihtamassa pari sanaa Linucastin porukankin kanssa viime Assemblyjen yhteydessä. Laajempi Linucast-haastattelukin on ainakin omasta puolestani mahdollinen, katsotaan tässä kesän mittaan.

Lähinnä kai lisähuomiota kaipaisi tämä foorumi. Eipä kai tämän yleistymisessä auta muu kuin puskaradion kautta leviävä sana ja hiljakseen kasvava keskustelijamäärä - foorumin käyttäjäksi jäämisen ei tahdo riittää sinne löytäminen, vaan pitäisi olla joku kipinä osallistumiseen. Itse näen tärkeimpänä haasteena sekä foorumin että wikin osalta sisällön laadun kehittämisen - sitä kautta saavutetaan hyvää mainetta ja suurempia kävijämääriä.