Linux-miniläppärit ovat kadonneet

Monista miniläppäreistä on tarjolla hinnaltaan halvempi Linux-versio

Joopa joo. Eipä tarjoa enää. Asus ja HP hypänneet kelkasta, Dell tarjoaa Ubuntuaan nähtävästi vain USAssa. Saisikohan Acer One:a vielä Linpus-käyttiksellä. Eikö miltään valmistajalta oikeasti saa enää kannettavaa tai minikannettavaa ilman Windossia??

  • Jaska

Joopa joo. Eipä tarjoa enää. Asus ja HP hypänneet kelkasta, Dell tarjoaa Ubuntuaan nähtävästi vain USAssa. Saisikohan Acer One:a vielä Linpus-käyttiksellä. Eikö miltään valmistajalta oikeasti saa enää kannettavaa tai minikannettavaa ilman Windossia??

  • Jaska[/quote]

No voi, miten kehnosti on käynyt :’(


Eero

[quote=“ajaska, post:1, topic:988”]Eikö miltään valmistajalta oikeasti saa enää kannettavaa tai minikannettavaa ilman Windossia??

Ei ehkä kuuluisi tänne minikoneiden keskusteluun, mutta mielenkiintoinen normaaliläppäri on saatavana ja vanhemmalle väelle suunnattuna ja ilman (luulisin) windowsin hintaa.

http://www.senioripc.fi/

Olen tuota muutamille tietokoneista vieraantuneille suositellut ja luvannut opettaa käytön, kun se 80 €:n palvelu ei tänne raukoille rajoille yllä.
Soitin siihen firmaan ja kysyin koneen merkkiä ja mallia, mutta eivät kertoneet. En siis pysty vertaamaan hintaa muihin vastaaviin, mutta tehtaalta asti se tulee Ubuntu JJ:lla asennettuna. (En tiedä miksei KK:lla)
Tietokone pelastaisi aika monta dementoitumiselta ja syrjäytymiseltä, eikä täällä Väli-Suomessa palvelujakaan saa ilman nettiä.

Taistelu on kovaa ettei saisi ilman Windowsia (tai Mac OS:aa). Jotkin sivujen 1 ja 2 vinkeistä johtavat kuitenkin myös paikkoihin joista saa kannettaviakin ilman käyttistä tai valmiiksi Linuxilla. Paikat kuitenkin usein häviävät ja ko. listoja saisi pitää paremminkin ajan tasalla, etenkin jos uusia paikkoja löytyy.

Dell myy yhtä minikannettavamalliaan Suomessakin Ubuntulla, mutta massatuotteeksi siitä ei ole korkeahkon hinnan takia.

Suomi on vähän poikkeuksellinen ja pienien piirien maa, mutta tänä vuonna varmasti ARM-pohjaisia Linux-läppäreitäkin löytyy suomalaisistakin kaupoista. Moblin-läppäreitäkin (Intel) voi ilmaantua sekä uusia Ubuntu 10.04 LTS:llä varustettuja.

Tässäkin asiassa taisi kusta esim. se että Asus eee läpilyöntikoneessa 701:ssä (2G, 4G) pyöri Xandros xxx joka oli kyllä yksi helvetti, kamalin distro jota olen koskaan käyttänyt.
Sitten kun siihen tuuppasi eeeDebian distron sisään + teki 20 euron investoinin keskusmuistiin, kone muutti luonteensa 100-0, aivan eri peli.

Lehdissä uutioitiin kuinka Linux läppäreitä palauteltiin kauppaan ihan vain sen käyttöjärjestelmän takia, rautahan oli hyvää ja just kun olin aasian reissulla, mietin että miksi en ostanut näitä 701SD koneita enempää, ovat aika kovia vehkeitä loppujen lopuksi.