Linux Mint kysymys

Onko missään muussa jakelussa niin hyviä työpöytä ominaisuuksia kuin 17 Qianassa, voinko asentaa 17 Qianan toiseen koneeseen, ajatellen vuosikausia eteenpäin. Kokeilin muita Mintin jakeluita, mutta niissä oli "tyhmempi"työpöydän valikko, esim.,Kun Qianassa klikkaa tiedoston päällä hiiren oikealla tulee tuon näköinen valikko, niistä muista puuttuu siirrä kohteeseen valinnasta->selaa, sieltä voi valita minkä vaan kansion, jonka koneesta löytää

vai voiko niiden muiden työpöytää muuttaa tuon näköiseksi. En ole perehtynyt noihin työpöydän muokkaus ominaisuuksiin, ei mitään rakettitiedettä vastauksiin, riittää vain rautalankamalli,Kiitos.

Tarkoitatko nyt, että tuota parempaa valikkoa ei saa näkyviin työpöydältä vai ettei sitä saa edes tiedostonhallinnasta? Jos kyse on jälkimmäisestä, niin ero johtunee siitä, että käytit jotain toisella työpöytäympäristöllä varustettua rinnakkaisversiota (näitä ovat siis nuo Gnome, Unity, KDE, Xfce, LXDE, Cinnamon, MATE ja pari muuta) ja niissä on eri tiedostonhallintaohjelmat. Voit toki asentaa nykyiseen asennukseen sen rinnakkaisversionkin tiedostonhallinnan, jos haluat. Tarkempia neuvoja varten olisi tarpeellista tietää, minkä version tiedostonhallinnasta pidit.

Kokeilin hitaammalla koneella, sillä ei toiminut
17 Qianan KDE eikä Cinnamon vaan Xfce, sen valikossa ei ole ei ole tuota
isompaa valikkoa. Joten se on varmaan sitten tuo KDE tai Cinnamon, jota
olen käyttänyt jo pari vuotta. Järjestelmätiedoissa on maininta Linux
Mint 17 Cinnamon 32 bit. ja versio 2.2.16. Eli tämä taitaa olla kuitenkin Cinnamon eikä KDE… Nyt on jaossa Linux Mint 18 “Sarah” Cinnamon Edition" onko siinä samanlainen työpöytä kuin tässä nykyisessä. Periaatteessa on aivan sama mikä on käytössä, kunhan siinä on tuo ominaisuus kuin tässäkin, pääsee paljon vähemmällä. Kauanko tuo Sarah toimii, jos sen asentaa nyt. Mulla on 17 Qiana 32 bit levyllä, mutta tää “uus” on 64 bit kone, joten polttohommia tiedossa. Minkä noista olis hyvä polttaa, aiemmin olen polttanut ruotsalaisen, niitä on kolme vai onko väliä minkä polttaa. Tää Linux homma on hyvä, huonoa siinä on se, että on liian paljon sörkkijöitä luomassa “uusia ja parempia” Linuxia.

Jos nyt oikein ymmärsin niin sinulla on Cinnamon-työpöytä. Uudessa versiossa on vielä olemassa tuo sama ominaisuus, mutta joku on keksinyt mennä piilottamaan sen tuon pienen plussan taakse. Tarkoitan tuota pientä + -ikonia valikon oikeassa yläreunassa.

Sit pitäis vielä tietää poltanko uuden 18 Sarahin vai asennanko vanhan 17 Qianan, eli kauanko Qiana on voimissaan entä Sarah ja jos poltan uuden Sarahin, poltanko ruotsalaisen vai jonkun toiselta puolelta maailmaa (USAsta)

Wikipediassa sanotaan, että Linux Mint 17 saa tietoturvapäivityksiä huhtikuuhun 2019 ja Linux Mint 18 vuoteen 2021. Jos ei ole mitään erityistä syytä käyttää vanhempaa versiota, niin kannattaa asentaa se uudempi versio.

Tarkoitat varmaan niitä lippuja siellä lataussivulla? Ne liput tarkoittavat vain peilipalvelimen sijaintia. Ei ole merkitystä mistä maasta lataat levykuvan, sillä levykuva on joka tapauksessa sama.

Kiitos tiedoista taas kerran, ei muuta kun grillaamaan.