Linux Mint Xfce ja Youtube

Asensin vanhalle pöytäkoneelle Linux Mint 9 Xfce:n.
Kaikki muu toimii ongelmitta, mutta youtube-videot eivät näy.
Käytössä Firefox 20.
Adobe flash plugin on kuitenkin asennettu.
Missä mahtaa olla vika?

Mikä flashin versio? Löytyy kirjoittamalla selaimen osoiteriville about:plugins. Tarkista myös mitä sanoo komento (tärkeintä on sanooko se jotain vai ei mitään):

Jos suorittimesta puuttuu sse2-käskyt, Adobe Flashin versio 11.2 ei toimi. Tuo komento tulostaa suorittimen liput, jos niihin kuuluu sse2. Mikäli sattuu olemaan niin ikävästi ettei uusinta Flashiä voi käyttää, ratkaisuja on pari:

  1. Käytä HTML5-soitinta niille videoille, jotka voivat sitä käyttää: http://youtube.com/html5 Tätä ratkaisua voi käyttää yhdessä alempien kanssa.
  2. Asenna Gnash. Se on avoin toteutus Flashistä ja toistaa ihan hyvin nekin Youtube-videot, jotka eivät näy HTML5-soittimella. Mainoksien kanssa se voi aiheuttaa ongelmia, joten suosittelen jotain Flash-mainokset suodattavaa lisäosaa. Flash pelit eivät kovin usein toimi kunnolla. Löytyy pakettienhallinnasta.
  3. Käytä vanhaa Flashiä. En suosittele, mutta jotkut tekevät niin. Flashistä voi ladata vanhan version Adoben sivuilta, mutta siinä voi olla tietoturva-aukkoja: http://helpx.adobe.com/flash-player/kb/archived-flash-player-versions.html

Hmmm… Linux Mint 9 (LTS) Isadoran tuki päättyy tässä kuussa. http://www.linuxmint.com/oldreleases.php
Long term support release (LTS), supported until April 2013.