Linux minut asennus

Asensin HP läppäriin Linux minut mate 20.2
Asennus sujui hyvin ja entiset käyttöjärjestelmät poistui. Lopuksi tuli ilmoitus please remove The installaatio medium, then press ENTER.
Otin asennus levyn pois ja painoin enteriä mutta mitään ei tapahdu. Käynnistys ei onnistu.
Pyydän joku auttaa.

Hankala arvioida vikaa noiden kuvausten perusteella.

Missä päin olet, jos joku olisi ystävällinen ja voisi tulla antamaan jeesiä.

Tuossa vaiheessa järjestelmän pitäisi käynnistyä uudelleen. Oletko kokeillut ihan vaan sammuttaa koneen virtanapista ja koettaa käynnistää uudelleen? Mitä boottauksen aikana tapahtuu? Mihin se tökkää?

Onko secure boot päällä biosista? Minulla ei ole kokemusta miten se käytännössä vaikuttaa. Ehkä joku voisi kertoa? Linux asennusta varten secure boot pitää olla pois päältä, käsittääkseni.

Olen sammuttanut koneen ja käynnistänyt uudelleen, siihen tulee 2 valikkoa Linux mint joka ei käynnisty, toinen valikko joka käynnistyy mutta pysähtyy jonkun ajan kuluttua. Secure boot on tarkastamatta.

Onkohan nyt niin että ongelma liittyy näytönohjaimeen (??). Pääsetkö kirjautumaan koneeseen tekstitilassa vaikkapa painamalla Ctrl Alt F1 jonka jälkeen pitäisi voida kirjautua sisään tekstitilassa antamalla käyttäjänimen ja salasanan jonka määrittelit asennusvaiheessa.

Jos kerran GRUB valikko tulee näkyviin, secure boot ei liene ongelma. Mikähän näytönohjain koneessa on?

Täällä on samankaltainen ongelma kuin sinulla [englanniksi] [Solved] Start GRUB, system does not start automatically - Linux Mint Forums


Tälläinen teksti tuli CTRL+Alt+F1

En osaa neuvoa, mutta muille minua tietäväisemmille, olettaisin virheilmoitusten viittaavan Broudcomin WLAN-firmikseen.

https://wireless.wiki.kernel.org/en/users/Drivers

Hyvällä lykyllä ongelman voi ratkaista lisäämällä tiedostojärjestelmään
/usr/lib/firmware/b43
-kansion, ja sen jälkeen siihen kansioon siihen lisätä
https://wireless.wiki.kernel.org/en/users/drivers/b43

ucode15.fw-tiedoston, jota en todellakaan tiedä, mistä sen löytää.

Edit - Firmis löytyneen …

Ei mitään takeita toimivuudesta…

Tosiaan käynnistymien näyttää pysähtyvän langattoman verkkokorttisi firmwaren puutteeseen. Tulitko testanneeksi kyseisellä läppärillä ensin live-moodissa että kaikki laitteet toimivat kunnolla? Vai asensitko suoraan levyltä kokeilematta ensin? Puuttuvan firmiksen voisi tosiaan koettaa pujotella paikalleen ihan niinkuin peran kertoi. Saattaa olla haastava toimenpide. Itse kokeilisin vaikka Manjaro live tikulla käynnistää jos Mint ei suostunut toimimaan.

…jatkoa… Eli kun sinun asennus meni heti alkuun solmuun niin lähtötilanne on siinä mielessä hyvä että et menetä mitään vaikka asennat uudelleen/jonkun toisen distron viallisen päälle. Käsitin että olet asentanut Mintin DVD:lltä. Tuollainen vika voi johtua myös siitä että levykuva (.ISO) on korruptoitunut, Suosittelen mieluummin käyttämään buuttaavaa USB tikkua jos kone vain sellaista tukee. Kaikki vähänkin uudemmat nykyään taitaa tukea. Mielestäni Manjaro XFCE voisi olla kokeilemisen arvoinen live moodissakin. Manjarossa on todella hyvä laitteiston tunnistus/tuki. Kerrotko vielä mikä on läppärin tyyppi / minkä ikäinen kone on kyseessä?

HP ProBook 4515s

Ydinkysymys tässä on että kone käynnistyi levyltä asennusta varten joten kaiken järjen mukaan linuxin kanssa ei pitäisi olla suurempia ongelmia. Ko. malli on vieläpä speksattu toimimaan SUSE linuxin ja “Red flag linuxin” (kiinalainen jakelu) kanssa.
Voisit kokeilla käynnistää asennuslevyltä uudestaan live moodissa ja katsoa tunnistaako se silloin langattoman verkon ja voitko peräti yhdistää langattomaan verkkoosi!?

Testaa ensin tämä…

Friberg manageri pyytää lataamaan BC nwl-kernel-source jonka jälkeen nettiyhteys toimii.
Mitenkä mennään eteenpäin?

Puhelin kirjoittaa mitä sattuu. Driver manager
Latasin bc mwl-kernel-source…

Nyt nettiyhteys pelaa!
Mitenkä mennään eteenpäin?

Olet siis Linux Mint live tilassa? Nyt jos verkkoyhteys toimii, lienee parasta asentaa Linux Mint uudelleen entisen päälle. Edellinen asennus varmaankin epäonnistui siinä että koska verkkoyteys ei toiminut, asennusohjelma ei pystynyt hakemaan tarvittavaa firmwarea netistä ja asennus jäi vaillinaiseksi. Nyt valitse Asenna-toiminto ja asenna uudelleen. Pidä huolta että nettiyhteys on “päällä”. Onnea matkaan!

Asensin uudelleen nettiyhteys päällä, lopuksi pysähtyi virheilmoitukseen. Squashes error unable to read page, block 3bf634e4 size 10 c40.
Kokeilin käynnistää asennus levyltä, levy pyörii mutta asennus ei käynnisty.

Pahasti vaikuttaa siltä että asennusmedia (DVD?) ei ole kunnossa. Ehkäpä alkuperäinen ISO tiedosto on jo ollut korruptoitunut eli imuroinnissa tiedosto ei ole latautunut oikein. Toisaalta taas optiset CD/DVD asemat ovat vanhemmiten epäluotettavia. Kuitenkin tuo vikailmoitus liittyy yleensä vialliseen asennusmediaan, joka on varmaan kaikkien ongelmien alku ja juuri. Edelleen suosittelen koettaa bootata kone USB-tikulta jos sellainen suinkin on mahdollista.

Tärkeää on lisäksi tarkistaa imuroidun ISO tiedoston eheys. Miten olet imuroinut alkuperäisen tiedoston? Tiedoston eheyden voi tarkistaa vertaamalla SHA256sum;mia keskenään. Mintin lataussivulla on nappula jossa lukee “sha256sum.txt”. Klikkaamalla siitä löytyy pitkä numerosarja kohdalta linuxmint-20.2-mate-64bit.iso. Jos imuroit asennustiedoston linuxilla, saat tarkistussumman näkyviin komennolla:

sha256sum -b <imuroidun isotiedoston nimi>

Komennon antaman numerosarjan pitää olla prikulleen sama kuin nettisivulla oleva.

Jos käytettävissä on vain Windows kone on asiaa käsitelty mm. täällä: [Ratkaistu]Kuinka tarkista SHA256Summan Windows 10:ssä ?

Ilmeisesti on niin että jos imuroit asennustiedoston bittorrentilla, levykuvan oikeellisuus tarkistetaan automaattisesti.

Kiitos tiedosta. Poltin uudelle levylle asennus median ja boottasin käynnistyksen Levyasemalta , nyt on asennus menossa nettiyhteys päällä

USB tikulla ei taida onnistua sen verran vanha läppäri.

Ok. Toivottavasti levykuva on nyt ehjä ja asennus onnistuu. Mielestäni tuossa koneessa ei pitäisi olla mitään niin ihmeellistä etteikö se toimisi linuxilla ihan heittämällä.

Onnistuuko se USB tikulle tarkoitetun asennusmedia, polttaminen CD/DVD -levylle, ja jos polttaminen onnistuu, onnistuuko sellaiselta CD/DVD -levyltä asentaminen virheettömästi. Tuo on jotain sellaista, jota en ole koskaan yrittänyt tehdä.

Iso imaget voi kirjoittaa USB tikulle kuin myös DVD:lle. Ei ongelmia.