Linux tabletti kiinnostaisi

Onko kukaan koskaan missään nähnyt linux tablettia. Mistä sen voi noutaa :slight_smile:

Ilmeisesti on ainakin sellainen kuin Ubuntu Touch, joka toimisi tietyillä laitteilla:
https://ubports.com/devices/promoted-devices
BQ Aquaris tosin näyttäisi tällä hetkellä olevan ainoa tabletti, jolle asennuksen lupaillaan onnistuvan.

Kuinkahan hyvin nuo PC-kosketusläppärit toimii Linuxin kanssa nykyisin? Windows-koneinahan niitä myydään ja nykyinen winkkari kai on käyttökelpoinen kosketusnäytöllä.

Acer Switch hybridit toimivat kuulemma hyvin mm. Fedoralla ja nimenomaan Gnome-työpöydällä.

Pine64:n PineTab,


https://www.youtube.com/watch?v=v2tw7BGdzsg (

Eli kuten muukin Pine64-rauta, useampi eri jakelu saatavana, ja ehkä jopa myöhemmin jossain vaiheessa kotimainen Sailfish OS-mukaan lukien. Tällä hetkellä ei näytä olevan saatavilla Pine64:n kaupassa, saattaa myöhemmin ilmestyä lisää, sama juttu kuin PinePhonen kanssa on ollut. Lisänä esim. PinePhonen hintaan tulee n. 70 e posteja myös euroopasta tilatessa, ja jos tuon hinta $130 niin n. 200e:llä ehkä lähtee jahka tulee noita taas tilattavaksi asti.

Lopuksi jostain kiinalaisesta verkkokaupasta/Ebay:sta voisi löytyä Jollan 5 vuotias Sailfish OS-tabletti epäonnistuneesta joukkorahoitus-projektista, jonka seurauksena kiinalaistehdas möi tabletit joiden päälle taisivat enimmäkseen asentaa Androidin, mutta joissakin saattaa olla ehta Sailfish OS, en tiedä miten siihen on sitten päivityksiä, eri toten yhteisön tekemiä. Jolla 1:lle vastaikään tuli viimeinen Jollan tekemä virallinen päivitys.