Linux terminaalin/päätteen ulkoasun muokkaaminen (kivemman näköiseksi)

Tämän videon https://www.youtube.com/watch?v=m6eExiGqtS0 (Lyhyt kurkistus Internetin toimintaan) katsomisesta innostuneena päätin asentaa Ubuntun.

Miten saan muokattua terminaalin samanlaiseksi kuin tuossa videolla (kohdasta 6:18 eteenpäin)? Esimerkiksi läpinäkyvyys ja dollarimerkin väri? Miten nuo asetukset saa myöhemmin helposti siirrettyä koneelta toiselle?

Entä minkä näköisiä terminaaleja teillä itsellänne on käytössä? Niistä olisi kiva nähdä kuvia.

1 tykkäys

Komentokehote määritellään $HOME/.bashrc tiedostossa, tässä minulla se on ( >>> ) ja sitä voit kokeilla terminaalissa näin:

export PS1=’[\033[0;31m][$(tput bold)]>>> [\033[0;37m]’

Komentokehotteen määrittelystä ohje täältä: https://bash.cyberciti.biz/guide/Changing_bash_prompt. Värien koodit löytyy täältä: https://misc.flogisoft.com/bash/tip_colors_and_formatting

1 tykkäys

Myös päätteen asetuksista -> muokkaa -> asetukset -> profiilit -> värit Voi säätää vaikkapa tätä läpinäkyvyyttä.

Noissa edellä kerrotuissa ohjeissa tiedostoja muokataan vi-editorilla. Se voi olla aloittelijalle vähän hankala, joten helpompi vaihtoehto on käyttää nano-editoria.
Se onnistuu korvaamalla sana ‘vi’ sanalla ‘nano’, esimerkiksi näin:

nano ~/.bashrc

HUOM

Jostakin syystä tuossa kuvallisessa vastauksessani, Copy/Paste siirretty ympäristömuuttujan (PS1) sisältö ei siirtynyt tuohon kuvan yläpuolelle muuttumattomana, joten katsokaa kuvasta tai tästä alta, sen oikea sisältö.
Ylhäällä sijoitin tuon < code > ... < /code > tagien sisälle, ja kun näyttää siltä että olisi pitänyt käyttää < pre > ... < pre > tageja niin olisi säilynyt muuttumattoman.
export PS1='\[\033[0;31m\]\[$(tput bold)\]>>> \[\033[0;37m\]'

Minulla näyttää tältä


Kaikki hienoudet johtuvat fishistä, koska olen laiska konffaamaan. :wink:

1 tykkäys

Teemat on yksi helppo tapa vaihtaa ympäristön näköä. Testasin paria teemaa, jotka vaikuttivat sellaiselta että niitä jaksaisi katsella pitempäänkin.

Ninja by Don5318 ported for XFCE4 Theme PackCopperDeck EX GTK3.22/24/26 compliant XFCE4 Theme Pack
En ole juurikaan aikaisemmin kiinnostunut näistä teemoista, ja eikä tämäkään testi innostanut sillä tavalla että tulisin näitä käyttämään jatkossa pitempään, ei sillä etteikö nämäkin olisi huolella tehtyjä, mutta ei vain ole minun juttu, nuoremmat saattavat hyvinkin innostua.

1 tykkäys

Tuli heti mieleen että Star Trekin new generation. Samoja värejä käytetty. :slight_smile: