Linux-uran aloitus kangertelee pahasti

eli…kaapista loytyi koneen runko, p3, 866mhz, vajaa 300megaa muistia, 8gigan kovalevy, levyllä vielä eilen win98 toimintakunnossa, nyt levy alustettu ja yrittänyt asentaa siihen ubuntua ja/tai xubuntua…ubuntu ei ala asentamaan ollenkaan ja xubuntukin aina tökkää kun asennusta kulunut 22-32% virhesanomaan" ehkä vika cd/dvd levyssä, aseman linssi likainen tai kovalevy viallinen" tai jotain sinnepäin…levyjä poltettu nerolla tai iso recorderilla, kokeiltu monia eri cd asemia ja kolmea kiintolevyä jotka on toimineet win käytössä…mistä siis alkais etsimään vikaa??? olis mukava kokeilla linux ympäristöä mut jos jo perus käyttiksen asennus on näin takkuavaa niin…Kiitoksin, Ari

CD:iden md5summa tarkistettu?

latasin just MD5sums 1.1- ohjelman ja asensin ohjeiden mukaan…se yhtä hepreaa kun ei ymmärrä koko md5 summasta mitään…ubuntun asennusohjeista sai sen käsityksen et asennus menee heittämällä jos vaan saa työpöydän asennusvaiheessa näkyviin, mut eipä taida ollakkaan niin :slight_smile: ???

kyll se yleensä ja useimmiten meneekin ihan vaan laittamalla lätty sisään antamalla virtaa koneelle. Pariin-kolmeen kysymykseen vastaukset ja ok, mutt on toki yhteensopivia ja ei-yhteensopivia laitteita.
Mitä teit sillä md5sum:lla, kun sen ohjeen sait?
Sinähän kerroit, ettet jymmärrä koko asiasta md5sum:sta mitään?

sillä voi tarkistaa onko sen sisälty imuroitunut oikein.
sen avulla saa pitkän numero-kirjainyhdistelmän, jonka pitää olla presiis sama kuin lähtöpäässä on kerrottu. Eli siellä mistä imutit Ubuntusi, on annettu myös sen md5sum.

Sun koneesi laskee imutetusta ko md5sum:n.

Siitä vian etsintä yleensä alkaa. Joskus imuroinnissa ja/tai poltossa tulee jokin häikkä, niin se näkyy tossa md5sum-luvussa.

Eikös se Ubuntun asennuslevy tarjoa mahdollisuutta tarkistaa levyn eheys siinä aloitusvalikossa? Jos md5summat tuntuvat menevän yli hilseen, niin sillähän saa melko nätisti sen katsottua.

Nuo vanhan rompunheittimet saattavat hyvinkin kiukutella ja lukea vain osan levystä. Erityisvaroitus HP9500-sarjasta, saattaa sotkea jopa koko IDE-väylän, ettei ehjätkään asemat toimi. Niissä tuntuu olleen joku nopeasti happaneva komponetti tai useampikin, yhtään vanhaa toimivaa en ole tavannut.

T:Jallu59