Linux-verkkolehti, Jakelupaketti

Pitäähän tännekin tulla kertomaan asioista. Aloitimme tuossa alkusyksystä Ubuntu Suomen yhteisössä suunnittelemaan Ubuntu Suomen verkkolehteä. Projekti lähti ihan kiitettävästi käyntiin, ja tekijöitä ilmoittautui. Tämän jälkeen kävin päätoimittajan roolissani kysymässä Vapaan Suomen irc-kanavalla, että haluavatko he mukaan. Vastaus oli selkeä kyllä. Tämän jälkeen projektissa oli hieman hiljaiseloa kunnes keskustelufoorumeilla oli muhinut idea muiden jakeluiden yhteisöjen mukaanottamisesta. Kävin muutaman jakelun yhteisön irc-kanavilla ja vastaanotossa olisi ollut toivomisen varaa. Taas hiljaiseloa. Keskustelufoorumeilla alkoi sitten kiertämään idea, ettei lehden pitäisi välttämättä olla pelkästään Ubuntu-lehti, vaan yhteinen kaikille yhteisöille. Tämän jälkeen kävin uudelleen kyselemässä fedora.fi:n ja Opensusen-fi:n kanavilta ja vastaus oli suopea. Näin olemmekin nykyisessä tilanteessa, tekemässä Jakelupaketti-verkkolehteä. Wiki on hieman kesken, mutta alan täydentämään sitä vielä tänä iltana.

Otamme mielellämme muitakin jakeluita mukaan, tai pelkkiä yksittäisiä kirjoittelijoita.

Lisätiedot: http://wiki.jakelupaketti.net/

Minuun saa yhteyden lähettämällä sähköpostia osoitteeseen nollapiste@nettikirje.fi.

Eipä ole täällä näyttänyt kovaa kiinnostusta lehteä kohtaan olevan, mutta kerron vielä, että Jakelupaketin verkkosivua(http://www.jakelupaketti.net/) on nyt päivitetty. Merkittävin uusi tieto on se, että Jakelupaketin ensimmäinen numero julkaistaan 27. päivä tätä kuuta.

  • Saku Laukkanen

Verkkolehden suhteen olen kyllä sillä linjalla, ettei siitä saa missään tapauksessa tehdä pelkkää Ubuntu-lehteä. Ubuntu ei ole sama kuin Linux. Ei todellakaan. Parasta vain kerätä kaikkien distrojen ystävät koolle. Henkilökohtaisesti vierailen lähes päivittäin Linux Today ja/tai Linux News sivustoilla. Koska englanninkieli taipuu vain kohtuullisesti jää usein epävarmuus noista kirjoituksista mitä niissä todellakin käsiteltiin. Tuossa vaiheessa on itsellänikin herännyt ajatus, että olisi hyvä saada Suomeen verkkolehti, jossa kirjoitettaisiin ymmärrettävästi Linuxin ja avoimen lähdekoodin maailmaan liittyvistä asioista. Verkkolehti ei saisi olla pelkkää Linux-hypetystä vaan lehden linjan soisi olevan informaatio/asialinjalla.

Tässä omia ajatuksia näin aluksi. En ole ns. asiantuntija, vaikka jonkin verran ohjelmointikokemusta on - ei tosin Linux-puolelta.