Linux Xandros (messenger ja pakettienhallinta)

Miten Asus EEE 901 tietokoneeseen saisi messengerin joka tukee webkameraa, käyttöjärjestelmänä Linux Xandros? ???

Ja toinenkin asia löytyisikö jostain ohjeita miten tuo pakettienhallinta ohjelma toimii? Sieltä asentaminen ja ohjelmien etsiminen…

[quote=“Trtt, post:1, topic:421”]Miten Asus EEE 901 tietokoneeseen saisi messengerin joka tukee webkameraa, käyttöjärjestelmänä Linux Xandros? ???
Ja toinenkin asia löytyisikö jostain ohjeita miten tuo pakettienhallinta ohjelma toimii? Sieltä asentaminen ja ohjelmien etsiminen…[/quote]
Jaripepe on tehnyt aika laajantuntuisen ohjeistuksen Asus Eee PC:lle:
http://www.saunalahti.fi/jaripepe/eee_pc/
Ehkäpä löydät noista perusteita ratkaista ongelmasi.
Webkameran toimivuuteen oleellista on, mistä kamerasta on kysymys.

Joops, nyt saatiin amsn asennettua mutta ei mene sitten millään sisään? Missä ois vika :S aMsn herjaa että ei oisi uusin ohjelma mutta paketeista ei löydy uusinta… Onko täs joku juju?

Moi !

Sama homma aMSM asennettu, mutta koneen oma cami ei toimi mesessä.
Onko mitään selkokielistä ohjeistusta kuinka camin saa toimimaan ? ???

Itselläni 701, joten mahdollisesti sama kamera. Harmi vain, että tuo xandros ehti olla alle vuorokauden koneella, joten en nyt ihan tarkkoja ohjeita osaa antaa… Elikkäs, tuohon herjaan, että aMSN on vanha versio, niin siihen varmaan auttaisi jos laittaisi uusia ohjelmalähteitä, eli repositoryjä. Tuo kamera on standardi uvc-kamera, joka muistaakseni vaatii toimiakseen v4l2(video 4 linux v.2)-ajurin, joka ei ole alaspäin yhteensopiva, eli osa softista ei välttämättä toimi tämän kameran kanssa varsinkaan mikäli softa ei ole tuore.

Oletan nyt että tuohon on asennettu tehtaalla kaikki ajurit ihan kohdilleen. Löysin verkosta seuraavanlaisen ainakin tätä nimenomaista(701) kameraa koskevan keskustelun:http://www.amsn-project.net/forums/viewtopic.php?t=5011&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight= Ihan varmaa korjausta ei ole, mutta uvc-kameran ajuria ainakin voi kokeilla päivittää. Kannattaa kokeilla ensin käynnistää tuo amsn komentoriviltä, ja katsoa että ensimmäisen postauksen mukana olevat virheilmoitukset olisi samoja kuin postauksessa, ettei ihan väärää ongelmaa yritetä korjata.

Lainaan tuolta foorumilta:

[code]can you try to use the svn version of the uvc driver? just do

svn checkout svn://svn.berlios.de/linux-uvc/linux-uvc/trunk
make
make install

more info here: http://linux-uvc.berlios.de/

Be carefull (quoting from the above page) “The driver implements the Video4Linux 2 (V4L2) API. Support for V4L1 is not planned.”

please try to install the “luvcview” program (found at the site abobe) to test if the webcam works at all.
[/code]

Tuossa pitää tosin olla svn asennettuna. Toinen vaihtoehto on katsoa josko tuolla http://linux-uvc.berlios.de/ -osoitteessa olisi xandros-paketti, tai vaihtoehtoisesti joku debianin paketti käy. Komentoriviltä noiden .deb-pakettien asennus onnistuu näppärästi dpkg -i . debian-paketeissa ei tarvitse asentaa mitään ylimääräistä, joten suosittelen sitä tapaa ensisijaisesti.

Tuo asuksen kamera ei ole itsellänikään ollut ihan helpoin nakki. Tosin aika hyvin pärjännyt ilman, mutta onhan se nyt pitänyt testata. Vähän epävarmaa tuntuu olevan toiminta arch-linuxin kanssa ihan eee-kernelilläkin, kuva tuntuu pätkivän ja jotain muita satunnaisia ongelmia.

huomasin itsellä 701:n kanssa että oletuksena webcam ei ole biosista päällä!
eli siellä tarvitsee käydä vaihtamassa tila enabled kohtaan, tämän jälkeen toimii suoraan eeebuntulla ja amsn:llä