Linuxin asentaminen ulkoiselle kovalevylle

Mokasin homman. Piti kokeilla Linux Mintiä. Asensin sen isolle muisitikulle, mutta tallensin käynnistyslataajan samalle muistitikulle. Vanhan Ubuntun käynnistys vaikeutui, jos tikku ei ole kiinni. Olisi pitänyt tallentaa kannettavan omalle kovalevylle käynnistyslataaja. Mietin, miten voisin siirtää käynnistyslataajan takaisin vanhalle paikalle. Tuntui vaikealta ja asensin Ubuntun uudelleen. Kaikki tomiii nyt, mutta tapauksesta pitäisi oppia jotakin: Muista käyttää virtuaalikoneita käyttisten testailuun ja mieti, miten tallennat käynnistyslataajan kun asentelet toisia käyttiksiä ulkoisille levyille. Mikä olisi ollut oikea toimintatapa?

Itse nimenomaan asentaisin käynnistyslataajan myös tikkuun, niin kyseistä tikkua voi käyttää myös muissakin koneissa kuin kyseisessä koneessa.

Toki asia riippuu siitä, mihin tarkoitukseen tikkua on tarkoitus käyttää, mutta jos sitä käyttää taskussa toimivana sveitsiläisenä linkkarina, niin silloin käynnistyslataajan oikea paikka on nimenomaan tikussa.

Tikulta käynnistäminen tapahtuneen samallla tavalla, kuin liveUSB-tikun käynnistäminen.

Jos tikkuun asentaminen sotkee vanhan käynnistyslataajan, joka oli sijainnut kiintolevyllä, niin sen saanee korjattua BootRepair-livelevyllä/USB-tikulla.

1 tykkäys

Juuri näin. Eräs toinen henkilö vakuutti, että toimin aluksi oikein, mutta paniikissa meni uudelleen asentamaan turhaan. Boot Repair olisi ratkaissut ongelman helposti.

Tätä käynnistyslataajan samalle levylle tallentamista olen minäkin tavoitellut, ja vielä niin ettei se valikko sisältäisi muita käynnistettäviä. Aluksi onnistuinkin siinä poistamalla koneesta muut levyt, mutta kun tuli ytimen päivitys, se unohtui ja valikkoon ilmestyi muutkin.

Järjestelmästä toiseen siirryn BIOS asetuksista levyjen järjestystä muuttamalla, vaikka nyt nuo muutkin noissa lataajan valikoissa ovat mukana, jotenkin vaan ei tule mieleen kun tulee ilmenee tarvetta vaihtaa toiseen järjestelmään.

1 tykkäys