Lisäkovalevyt varastoksi

On pari vanhaa kovalevyä jotka joutavat varastotilaksi kuville, mutta kun en tiedä miten edetä. G antoi paljon neuvoja mutta kun en tahtoisi töpätä niin jätän Suomi24:n neuvot huomiotta. Siis kaksi kovalevyä lisää, miten toimia?

Et kertonut mitään käyttämästäsi jakelusta, mutta kytkemisen jälkeen niille kiintolevyille on luotava sopivat osiot (olettaisin, että haluat yhden osion), johon luodaan sopiva tiedostojärjestelmä (ext4 käy ihan hyvin) ja joka sitten liitetään järjestelmään halutulla tavalla. Esimerkiksi Ubuntussa ison osan tästä voi tehdä Levytyökaululla ja moneen jakeluun saa GPartedin, jolla se myös käy melko helposti. Jäljelle jää vain liittäminen, joka saadaan tapahtumaan automaattisesti fstab:in avulla. Liitospiste kannattaa laittaa omaan hakemistoon /media:n tai /mnt:n alle. Myös erikoisempia ratkaisuja kuten LVM voi kokeilla, jolloin ne kiintolevyt saisi samaan hakemistoon.

Vanhojen levyjen suhteen tekisin itse niin että laittaisin ne software raidiin.


Eero

Miksipä ei, sillä vanhat kiintolevyt paukkuvat rikki :frowning: En ole kuitenkaan lähtenyt RAID-systeemejä rakentamaan, vaan olen koittanut huolehtia, että aineisto on tallennettu useille medioilla kuten muistitikut, CD/DVD -levyt tai ulkoiset massamuistilaitteet. Tuokaan ei vielä ole “Lopullinen ratkaisu”, sillä kaikki edellä mainituista medioista lahoaa ajanmyöten :frowning: Ja erityisesti Murphyn laki toimii niiden datojen osalta, joita ei ole asianmukaisesti onnistunut tallentamaan.
Nimim. “Värit haalistuvat, paperi kellastuu ja bitit haihtuvat bittiavaruuteen”