M: Läppäri 550 MHz, 256 MB, 40 GB (MYYTY)

Tuollainen vehje, jonka speksit ovat seuraavat:

Prosessori: Mobile Intel Celeron 550 MHz
Keskusmuisti: 256 MB SDRAM (max. 320 MB, tällä hetkellä 2 x 64 MB ja 1 x 128 MB, paikat täynnä)
Kiintolevy: Samsung MP0402H - 40 GB, 5400 RPM, Ultra-ATA/100
Näyttö: 1024 x 768 pikseliä
Näytönohjain: S3 Graphics Savage/IX (8 MB)
Äänikortti: Yamaha Native DS1 Audio CODEC

Koneesta löytyy seuraavat asemat ja portit:

 • levykeasema
 • CD-asema (lukunopeus 24x)
 • mikrofoni- ja kuulokeliitäntä
 • 2x CardBus (PCMCIA 32-bit) -paikkaa
 • RJ11-paikka (puhelinliitäntä vai mikä se onkaan)
 • RS-232-paikka
 • VGA-portti ulkoiselle näytölle
 • video out -liitäntä
 • infrapunaportti
 • 1x USB-portti
 • ulkoisen näppäimistön tai hiiren PS/2-portti
 • tulostinportti (rinnakkaiskaapeli)

Konetta ei ole paljon käytetty, mutta siinä on muutama mainittava asia, nimittäin näppäimistön numero 7 on hieman kallellaan, enkä ole uskaltanut kokeilla suoristaa sitä. Voi olla, että suoristuu kun pompauttaa sen pois paikaltaan ja laittaa takaisin. Toinen asia on se, että M- ja N-nappien tarrat ovat kuluneet.

Kolmas on koneen näytön sulkemismekanismin purkkaviritys, eli näyttö pysyy kiinni magneetilla, joka ottaa kiinni ruuviin. Katso kuvat, niin saat idean miten viritys toimii.

Koneen mukaan tulee akku (melko finaalissa: kestää n. vartin verran), laturi, suojalaukku sekä WiFi-adapteri (Asus WL-100GE, PCMCIA-porttiin). Kaiken kaikkiaan näppärä vehje nettikäyttöön. Testasin Windows XP:llä Unreal Tournamentia koneella ja se pyöri nopeasti, eli jonkinlaiseen kevyeen pelailuunkin sopii. Youtuben videoitakin pyörittää melko hyvin, XP:llä siis. Tällä hetkellä siinä ei kuitenkaan ole asennettuna käyttöjärjestelmää, mutta jos jaksan niin laittelen siihen jonkilaista Linuxia sisälle.

HINTA: 65 €
SIJAINTI: Urjala
YHTEYDENOTOT: Sähköpostitse sambonenlinux@gmail.com (poista ‘linux’), ketjuun tai yv:llä
TOMITUSTAVAT: Nouto (rahat puhtaana käteen), posti (maksu + 10 € pk tilille ja kun rahat näkyvät tilillä, läppäri lähtee matkaan)

Olenko luotettava? Huuto.net-palautteeni:
http://salattu.huuto.net/fi/showfeedback.php3?fbuser=Sambon5

P.S. Lueskelen tätä(kin) foorumia, mutta päätin rekisteröityä tänään ilmoittelemaan tämän koneen tänne :slight_smile:

Onkos tuossa ikinä kokeiltu Linuxia?
Näytönohjaimena näyttää olevan S3/Via, joka ei ole paras mahdollinen Linuxia käyttäessä.
Varsinkin kun Linux.fi-foorumilla tuota kauppaat kannattaa yhteensopivuudesta varmistua.
Nimimerkillä VIAllinen kortti omassa koneessa.

[quote=“Immo, post:2, topic:927”]Onkos tuossa ikinä kokeiltu Linuxia?
Näytönohjaimena näyttää olevan S3/Via, joka ei ole paras mahdollinen Linuxia käyttäessä.
Varsinkin kun Linux.fi-foorumilla tuota kauppaat kannattaa yhteensopivuudesta varmistua.
Nimimerkillä VIAllinen kortti omassa koneessa.[/quote]

Ihan kommenttina voisi sanoa, että onpa aika kallis hinta noin vanhasta koneesta.


Eero

Ihan hyvä huomio Immo. Laitoin juuri Xubuntu 8.04:n sisään ja nyt päivittelen ysikymppiseen (tällä hetkellä 9.04 menossa), ja näyttä siltä ettei näytön kanssa ole mitään ongelmaa, 1024 x 768 pikseliä ja värisyvyyskin näyttäisi olevan kohdillaan :slight_smile: Olen pitänyt tässä tuota 8.04:ää ennen XP:n asentelua, ja tuo WiFi-kortti toimi vallan mainiosti silloin. Laitan tähän nyt siis tuon 9.10:n ja kokeilen kaikkien laitteiden ja ominaisuuksien toimivuutta.

Eero, tinkimisvaraa.

Kannattanee testata myös Flashin toimivuus (YouTube ja mahdollisesti Yle Areena). En tiedä kumpi rajoittaa enemmän suoritin vai näyttis, mutta kuitenkin.

Huomasin äsken pienen seikan tuosta Huuto.netin allekirjoituksestasi. Kannattanee korjata se Ubuntu.fi-foorumi Ubuntu-fi.org-foorumiksi, jottei asiasta tietämättömät ihmettele pahasti.

Minusta tuo hinta ei ole kovin paha, kun monesti myydään huonompaakin (tai ainakin kohtalaisen vanhaa (ja hidasta)) ja kalliimmalla. No ostajahan sen kuitekin päättää, onko tuo hinta sopiva hänelle ja siis jättää ostamatta jos ei käy, mutta silloinhan hän ei ole ostaja…

Ool rait. Laittelen testaten kun päivitykset ja muut ovat valmiina.

Huomasin äsken pienen seikan tuosta Huuto.netin allekirjoituksestasi. Kannattanee korjata se Ubuntu.fi-foorumi Ubuntu-fi.org-foorumiksi, jottei asiasta tietämättömät ihmettele pahasti.

No katsopas hemmeti, noinhan se onkin, kiitos. Nyt on korjattu.

Minusta tuo hinta ei ole kovin paha, kun monesti myydään huonompaakin (tai ainakin kohtalaisen vanhaa (ja hidasta)) ja kalliimmalla. No ostajahan sen kuitekin päättää, onko tuo hinta sopiva hänelle ja siis jättää ostamatta jos ei käy, mutta silloinhan hän ei ole ostaja...

Totta. Mulle itselleni on henkilökohtaisesti ollut tästä niin paljon hyötyä että määritin sen pyyntihinnaksi tuon 65 €, ja tosiaan hinnasta voidaan keskustella. Koneella on tullut ohjelmoitua (XP:n alaisuudessa siis) Symbian-ohjelmia, pelailtua Command & Conquer Red Alertia ja pienimuotoista kuvankäsittelyäkin (Paint Shop Pro 7) sain suoritettua tuolla. Täytyy katsoa mihin Linuxissa rahkeet riittää, mutta alustavasti tästä saa oivan projektikoneen esim. kevyelle raudalle suunniteltujen distrojen testaamiseen tai vaikka niiden kehittämiseen.

Ool rait. Laittelen testaten kun päivitykset ja muut ovat valmiina.

No katsopas hemmeti, noinhan se onkin, kiitos. Nyt on korjattu.

Totta. Mulle itselleni on henkilökohtaisesti ollut tästä niin paljon hyötyä että määritin sen pyyntihinnaksi tuon 65 €, ja tosiaan hinnasta voidaan keskustella. Koneella on tullut ohjelmoitua (XP:n alaisuudessa siis) Symbian-ohjelmia, pelailtua Command & Conquer Red Alertia ja pienimuotoista kuvankäsittelyäkin (Paint Shop Pro 7) sain suoritettua tuolla. Täytyy katsoa mihin Linuxissa rahkeet riittää, mutta alustavasti tästä saa oivan projektikoneen esim. kevyelle raudalle suunniteltujen distrojen testaamiseen tai vaikka niiden kehittämiseen.[/quote]

Itse suosittelen kannettavan ostajille: http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=4592

Linux Certified kannettavaa, halvalla lähtee. Tarjouksessa tuota sai alle 300e.


Eero

Jos Oulusta pystyy hakemaan niin mikä ettei.

Offtopicista itse asiaan: Eli päätin jättää asennuksen 9.04:ään ja kertoa vähän toiminnasta:

 • YouTuben videot toimii oikein hyvin, HQ:t tosin lagittaa, niin kuin Yle Areenankin kanssa, fps siinä 2-3:n paikkeilla
 • WLAN-kortti toimii täydellisesti. WEP:n kanssa ei mitään ongelmia, mutta WPA:n kanssa en pysty kokeilemaan, koska ko. yhteyteen itselläni ei ole mahdollisuutta
 • videoita en uskonut pyörittävän läheskään näin hyvin: Big Buck Bunnyn iPod/iPhone-versio (640 x 320 pix.) toimii koko näytön tilassa Xubuntun perussoittimella ilman mitään lagitusta
  http://www.bigbuckbunny.org/index.php/download/

Päivitystä tilanteeseen eli tällä hetkellä kone on varattu.

No kiitos kuitenkin, kun varmistit raudan yhteensopivuuden.

Ihan offtopic, mutta mitä Eero tarkoitat tuolla Linux Certified:llä?
Onko tuo jokin virallinen todistus Linux yhteensopivuudesta?

Hienoa! Ubuntu/Xubuntun sijaan voisivat Slackware-pohjaiset Vector-Linux tai Zenwalk olla kuin hansikas käteen ko. laitteeseen.
Eikä minusta hintakaan ole mitenkään paha, eikä sitä voi verrata uusiin 5-6 krt. enemmän maksaviin laitteisiin. Sääli vain, että
akku on huonossa kunnossa. Siinä oma perimmäinen syyni, etten ole uskaltanut ostaa käytettyä - nyt myyjä tosin jo reilusti kertoi akun tämänhetkisen tilan.
Vaikka nyt aivan väärällä alueella ollaankin kommentteihin, olisin utelias tietämään firmoja, jotka kennottavat kannettavien akut priima kuntoon. Erityisesi kokemuksia? Minullakin olisi Dell600:n akku kennotettavassa kunnossa :frowning:

juyli, samaa mieltä noista Slackware-pohjaisista. Jos olisi ollut enemmän aikaa niin olisin kokeillut kaikkia noita vähemmän resursseja vaativia distroja: nuo mainitsemasi + AntiX, Puppy, Damn Small Linux yms. yms. :slight_smile:
Sain juuri päivitettyä koneeseen Xubuntu 9.10:n, ja se rullaa oikein hienosti tällä raudalla.
Itse en ole koskaan vienyt akkua kennotettavaksi, vaan ostanut uuden eBaysta (mikä nyt kuitenkin kuulostaa hieman hölmöltä, koska kennotus maksaisi mahdollisesti paljon vähemmän) :slight_smile: Mutta löysin tuollaisen suomalaisen firman mikä kennottaa akkuja:

AntiX ehkä vakavastiotettava vaihtoehto, mutta DSL tai Puppy lienevät enemmän Live-versioita - ei vakavaan käyttöön :wink:

Jeps. Tuollaisia sivuja olen itsekin selaillut, mutta en ole tohtinut enempää selvittämään asiaa. Nimenomaan tuon Dell D600 akku on revittävä auki :frowning: Enkä kotikonstein veitsenkärjellä viitsi kokeilla.
Kun firma ei kotikulmille tarjoa katuosoitteita (vaikka palvelua tarjoaakin), on homma jäänyt toistaiseksi. Ehkä akku pitää vain lähettää Lahteen.
Kiitos kuitenkin avustasi, ja menestystä bisneksiin.

Harvinaiset totta puhut :slight_smile:

Kiitos kuitenkin avustasi, ja menestystä bisneksiin.
Eipä mitään, ja kiitos myös. Toivottavasti ostajaa miellyttää tämä kun tulee huomenissa katsastamaan konetta.

Kyllähän tuo koneesta käynee. Jos et ole saanut myydyksi ensikevääseen mennessä, tulen käymään Urjalan kautta “mökille” mennessäni, ja lunastan koneesi muutaman kymmenen euron hintaan. Sovittu näin julkisesti todistajien läsnäollessa ? :wink:

Kyllähän tuo koneesta käynee. Jos et ole saanut myydyksi ensikevääseen mennessä, tulen käymään Urjalan kautta “mökille” mennessäni, ja lunastan koneesi muutaman kymmenen euron hintaan. Sovittu näin julkisesti todistajien läsnäollessa ? ;)[/quote]

Kovat on tarjoukset, itse olen laittanut tuollaisia kannettavia suoraan kaatopaikalle.


Eero

Joo - miksipä ei noinkin. Mutta kierrätys olisi nykypäivää :wink:
Tarjoa ihmeessä eteenpäin, jos ko. tason koneita (kannettavia?) on tarjolla.
Viimeisin (tarpeeton) varakone on mallia 900MHz 768Mt - tuossa pyörii taatusti
useimmat Linux-jakelut - ilman yksityiskohtaisia peliominaisuuksia Windows-pelien kanssa.
Pöytäkoneen pistän kierrätykseen, kun ehkä viimeistään keväällä päivitän ns. pääkoneeni.
Kannettavat ovat aina oma lukunsa - niin muistimäärän kuin prosessoritehojen suhteen.
Näytönohjaimista tai niiden muistimäärästä edes puhumatta.

Kyllähän tuo koneesta käynee. Jos et ole saanut myydyksi ensikevääseen mennessä, tulen käymään Urjalan kautta “mökille” mennessäni, ja lunastan koneesi muutaman kymmenen euron hintaan. Sovittu näin julkisesti todistajien läsnäollessa ? ;)[/quote]

Katotaan sit :wink:

[quote=“juyli, post:17, topic:927”][quote author=eero link=topic=973.msg5282#msg5282 date=1259784632]
Kovat on tarjoukset, itse olen laittanut tuollaisia kannettavia suoraan kaatopaikalle. [/quote]
Joo - miksipä ei noinkin. Mutta kierrätys olisi nykypäivää :wink:
Tarjoa ihmeessä eteenpäin, jos ko. tason koneita (kannettavia?) on tarjolla.
Viimeisin (tarpeeton) varakone on mallia 900MHz 768Mt - tuossa pyörii taatusti
useimmat Linux-jakelut - ilman yksityiskohtaisia peliominaisuuksia Windows-pelien kanssa.
Pöytäkoneen pistän kierrätykseen, kun ehkä viimeistään keväällä päivitän ns. pääkoneeni.
Kannettavat ovat aina oma lukunsa - niin muistimäärän kuin prosessoritehojen suhteen.
Näytönohjaimista tai niiden muistimäärästä edes puhumatta.[/quote]

Tollaisen koneen myynnissä on suurempi urakka, kuin se parikymppiä jota siitä voi sitten saada.


Eero

Nonni eli kone tuli myytyä pois 65 €:lla äsken.