Mac-jaon käyttö Linuxista

Haluaisin näppärästi vaihtaa tiedostoja Mac-tietokoneeni ja Ubuntu-läppärini (Ubuntu 16.04 LTS) välillä. Kytkeydyn osoiteeseen smb://kotikone-mac/hakemisto käyttäen ohjelmaa smb4k. Tämä ei kuitenkaan käytä macosx:n asianmukaista uid:ta enkä pääse kirjoittamaan sinne levylle. (Konfiguraatiossa pääsee käyttämään vain niitä tunnuksia, jotka on linuxilla, muuta uid:tä ei voi antaa.)

Mikä olisi oikea, siisti tapa muodostaa yhteys ja määritellä sen ominaisuudet?

Harmittaa myös, että kytkeytymisessä ohjelma kysyy jotain secure walletin salasanaa, mikä ei ole missään muualla käytössä. Onko kysymys siitä, että smb4k on jostain toisesta linux-ympäristöstä lainattu palikka, siksi käyttää tuollaista vierasta turvalompsaa.

Totta, näköjään smb4k ei anna käyttää uid:ta, jolla ei ole käyttäjää. Saisikohan sen toimimaan sellaisella purkalla, että loisi Ubuntuun uuden käyttäjän, jolla on sama uid, kuin Macin käyttäjällä ja käyttäisi smb4k:ssa tämän käyttäjän uid:tä? Ei ole kyllä mikään kaunis ratkaisu.

Näin se on, smb4k on KDE:n ohjelma, jolloin se käyttää KDE:n systeemiä salasanojen ja avainten hallintaan. Tuohon ei taida mitään standardia olla, vaan jokainen työpöytäympäristö käyttää omaa ratkaisuaan.