Fedoraan ja Mandrivaan voi asentaa toisten jakeluiden (rpm-)paketteja, mutta tässä on oltava hyvin varovainen, koska paketit saattavat olla eri lailla jaettuja, asentaa tiedostoja toisistaan poikkeaviin paikkoihin ym. Epäyhteensopivan paketin asentaminen saattaa pahimmassa tapauksessa rikkoa koko järjestelmän.
Muita kuin rpm-pohjaisia paketinhallintatyökaluja (esim. pacman, dpkg) ja edelleen niille tehtyjä paketteja on periaatteessa mahdollista asentaa molempiin, mutta käytännössä niin ei kannata tehdä, koska eri paketinhallintajärjestelmät eivät tunnista toistensa paketteja, mikä johtaa riippuvuusongelmiin ym.
Samalla tavoin kuin Mandrivassa. Paketinhallintatyökalu näyttää hieman erilaiselta, mutta toimintaperiaate on sama, eli haetaan pakettien nimillä ja sitten valitaan ne asennettaviksi.
[quote=“MHFN, post:1, topic:816”]- miten voin asentaa jonkun komennon
- tarkoittaako se että komento on hakupolussa että se on komento jota voi käyttää(jos näin niin miten komennon voi itse asentaa hakupolkuun)
Näillä siis hain sitä että jos on ladannut netistä jonkun komennon tai tehnyt itse niin miten sen saa komentoriviin toimivaksi komennoksi[/quote]
Komennot ovat ohjelmia, joita voidaan asentaa joko paketinhallinnan kautta tai jos ei sieltä löydy, niin sitten itse kääntämällä.
Komennon löytyminen hakupolusta tarkoittaa teknisesti sitä, että se on sijoitettu johonkin sellaiseen hakemistoon, joka löytyy käyttäjän PATH-ympäristömuuttujasta. Käytännössä sitten sitä, että suorittaessaan kyseisen komennon komentorivillä käyttäjän ei tarvitse syöttää komennon koko polkua ("/usr/bin/nano"), vaan pelkästään sen nimi (“nano”).
Kun asentaa jonkin ohjelman, niin käytännössä aina se päätyy johonkin sellaiseen hakemistoon, joka on käyttäjien oletushakupolussa. Jos näin ei ole, niin on joko mahdollista muuttaa PATHia siten, että se viittaa myös siihen hakemistoon jossa komento on tai sitten luoda johonkin PATHissa olevaan hakemistoon symbolinen linkki, joka viittaa komennon sijaintiin.
Jos tekee itse jonkin komennon (esim. skriptin), voi sen lisätä vaikkapa kotihakemiston alle hakemistoon bin (esim. /home/minä/bin), joka yleensä löytyy oletuksena PATHista (jos ei löydy, niin sen voi lisätä sinne).