Mikä Linux paras nettivideo käyttöön?

Etsisin varmaa ja helposti asennettavaa linuxia pelkkään nettivideo käyttöön.
En tahtoisi maksaa 100 euroa Windowsista. Kun konekin on jo valmiina.

Koneella katseltaisiin siis netistä ohjelmia (Ruutu, Katsomo, YLE Areena, yms.)
Haluaisin saada videot toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla ja mahdollisimman vähällä vaivalla.
Muita ohjelmia ei tarvittaisi kuin selain ja ulkoasu saa olla mitä vain.

Olen vähän käyttänyt Ubuntua, mutta en saa sillä toimimaan kunnolla kaikkia videoita.
Esim. katsomo ei toimi kuin vlc:n kautta (laatu heikko). Ylen suorat lähetykset huonolaatuisia/tökkii.
Muissakin videoissa hieman näytön poikki sellaista häiriötä.

Tietoja koneesta:

AMD Athlon II x2 e245
NVIDIA GeForce GF GT 430 lowprofile (Palit)
4GB keskusmuistia
joku perus ASUS emolevy

Kuvaruutuna toimii 32" LCD televisio ja HDMI:n kautta.

Eli siis kevyt ja helppo Linux ja ohjeita ohjelmien asentamiseen että saa noi videot toimimaan kunnolla.

(Anteeksi jos tein turhaan uuden aiheen ja jostain löytyisi tähänkin vastaus.
Mutta olen huono käyttämään tuota hakua.)

Etsisin varmaa ja helposti asennettavaa linuxia pelkkään nettivideo käyttöön. En tahtoisi maksaa 100 euroa Windowsista. Kun konekin on jo valmiina.

Onhan näitä modattuja versioita myös tehty, jossa tulee vain tietyt ohjelmat. Näistä tosin mulla ei ole kokemusta. Minulla on sellainen käsitys, että fedora ei hirveän paljon ylimääräisiä asenna. Itsellä on tällä hetkellä fedora 16 ja gnome 3. Joitakin ohjeita fedoran asennuksen jälkeisiin toimiin varmasti tarvitset, sillä esimerkiksi flash ei löydy virallisista pakettivarastoista (jos olen oikein käsittänyt) ja joudut sen hakemaan adoben sivuilta. Tähänkin on hyvä ohje saatavilla, jos päädyt fedoraan. Muut ehdottakoon jotakin muuta, jos on mielessä.

Olen vähän käyttänyt Ubuntua, mutta en saa sillä toimimaan kunnolla kaikkia videoita. Esim. katsomo ei toimi kuin vlc:n kautta (laatu heikko). Ylen suorat lähetykset huonolaatuisia/tökkii. Muissakin videoissa hieman näytön poikki sellaista häiriötä.

Yleisesti ottaen ei ole paljon tehtävissä tuon kuvanlaadun kanssa. Se laatu on sitä mitä nämä mainitsemasi palveluntarjoajat haluavat nettisivultaan näyttää. Tosin yle lupaa parantavansa kuvanlaatu jatkossa. Yle areenan beta testaus sivut : http://areena-beta.yle.fi/ng/areena/tv

Tietenkin jos nämä häiriöt johtuvat jostakin muusta, niin siihen varmasti löytyy ratkaisu. Katsomon videoihin ei ole paljon tehtävissä ja esimerkiksi minä en ole kaikkia videoita saanut vlc-soittimella toimimaan (koodia: MOONLIGHT_DEBUG=mediaelement,mms vlc) Olen testannut myös windowssin puolella kyseisiä videoita maksullisella ohjelmalla nauohoittaa, mutta eivät myöskään sillä ole kaikki toimineet. Silverlightilla ovat ainoastaan toimineet. Tähänkin on varmasti jossakin vaiheessa tulossa muutosta, kun MS lopettaa silverlightin kehittämisen ja MTV3 joutuu keksimään jotakin uutta formaattia medioidensa näyttämiseen.

Suosittelen lisäksi yle-dl ohjelman käyttöä. Sillä voi tallentaa myös suorat lähetykset koneelle, jos siihen on tarvetta. Se saattaa auttaa tuohon puskurointi ongelmaan. Voit samanaikaisesti katsoa sitä keskeneräistä tiedostoa vaikkapa vlc soittimella, kun tallennus on käynnissä. Myös kelaamien onnistuu tietenkin vain siihen pisteeseen asti mitä se on kerennyt tallentamaan.

Lisäys: Niin sellaista vielä, että voin niitä ohjeita linkitellä sitten ja neuvoa asennuksen kanssa jahka päätät ensin minkä linuxin asennat.

Lisäys2: Niin vielä sitä, että kyllä varmaan myös ubuntun puolella nuo videot saa samalla lailla toimimaan kuin muissa linuxeissa, mutta jos et ole siihen muuten tyytyväinen, niin sitten tietenkin voi sen vaihtaa johonkin muuhun. Silti nuo video-ongelmat eivät välttämättä vaihdon yhteydessä korjaannu.

  • yle-dl:ää kannattaa käyttää jos on ongelmia yle areenan ja elävän arkiston video puskuroinnin kanssa.
  • Ruutu.fi käyttää flashiä, joten sen saa toimimaan.
  • Katsomoa ei saa toimimaan kun ovat päivittäneet sen niin uudeksi. Uusimpaan katsomon version ei ole saatavana kaikista uusinta silverligt-plukkaria. Eli katsomoa ei saada toimimaan ennen kuin kehittäjät ovat päivittäneet moonlight lisäosan vastaamaan uusinta silverlightia. (Huom! Vaatii prosessorilta SSE2-käskykantatuen.)
  • youtube toimii koska se käyttää flashiä, jos puskurointi ongelmia käytä yoytube-dl:ää tai xVST ohjelmaa.

Distrolla ei oĺe niin väliä, itse käytän suosittua Ubuntu 10.04 (long time support) jakelua.

Katsomoa ei saa siltikään toimimaan vaikka päivittäisi moonlightin vastaamaan uusinta silverlightia syy katsomo tajusi laittaa salauksen päälle videoihin ja moonlightissa ei ole microsoftin kehittämää suljettua drm salaus tukea eikä varmaan koskaan tule olemaankaan kun koko projektin tarkoitus on tehdä avoimen standardien silverlight toteutus linuxiin

http://linux.fi/wiki/Elokuvapalvelut

Moonlight 3.0 Preview 9 (versio 4.0.51204.0). Moonlight saadaan toimimaan muokatulla Katsomo.fi ohjeella. Videoita ei saada näkymään DRM-eston takia.

Sen verran taas päivitystä Katsomo-ongelmaan: VLC:llä näkyvät suojaamattomat Katsomon ohjelmat.
Kaikki videot eivät siis ole katseltavissa, mutta osa toimii.

[quote=“lahtis, post:3, topic:1383”]* yle-dl:ää kannattaa käyttää jos on ongelmia yle areenan ja elävän arkiston video puskuroinnin kanssa.

  • Ruutu.fi käyttää flashiä, joten sen saa toimimaan.
  • Katsomoa ei saa toimimaan kun ovat päivittäneet sen niin uudeksi. Uusimpaan katsomon version ei ole saatavana kaikista uusinta silverligt-plukkaria. Eli katsomoa ei saada toimimaan ennen kuin kehittäjät ovat päivittäneet moonlight lisäosan vastaamaan uusinta silverlightia. (Huom! Vaatii prosessorilta SSE2-käskykantatuen.)
  • youtube toimii koska se käyttää flashiä, jos puskurointi ongelmia käytä yoytube-dl:ää tai xVST ohjelmaa.

Distrolla ei oĺe niin väliä, itse käytän suosittua Ubuntu 10.04 (long time support) jakelua.[/quote]

Tuohon vielä että youtube käyttää flashiä eli youtubesta saa myös html5 playerin käyttöön jolloin kodeekkina on webm tai h264 (windows ja mac os x tukee) ja melkein kaikki videot on konvertattu myös webm muotoon googlen pyynnöstä eli ei tuota ongelmia linuxin kanssa koska tuo webm on täysin avointa koodia.

Sen verran taas päivitystä Katsomo-ongelmaan: VLC:llä näkyvät suojaamattomat Katsomon ohjelmat. Kaikki videot eivät siis ole katseltavissa, mutta osa toimii.

ja tuolta löytyy ohjetta miten katsomon ohjelmat saa vlc:llä näkymään.
http://linux.fi/wiki/MTV3:n_Katsomo#Videoiden_katselu_Lanchy-selainlaajennoksen_avulla

[quote=“lahtis, post:7, topic:1383”]ja tuolta löytyy ohjetta miten katsomon ohjelmat saa vlc:llä näkymään.
http://linux.fi/wiki/MTV3:n_Katsomo#Videoiden_katselu_Lanchy-selainlaajennoksen_avulla[/quote]
En tarkoittanut tuota Lanchy-laajennosta vaan ihan ohjetta käyttää VLC:tä ilman laajennoksia:

(näin toimi katsomo+vlc 24.2.2012 ‘Korkojen kera’)

Ei toimi mageiassa että ajaa vlc terminalista käsin tuon virheilmoituksen jälkeen vilahtaa hetken linkki ruudussa,sen jälkeen lopettaa toiston eli kuvaa ei näy missään vaiheessa sekuntiakaan.Saman saa kun avaa valikosta avaa suoratoisto verkosta.

[ozky@localhost ~]$ vlc http://www.katsomo.fi/?progId=110486 VLC media player 1.1.13 The Luggage (revision exported) Blocked: call to unsetenv("DBUS_ACTIVATION_ADDRESS") Blocked: call to unsetenv("DBUS_ACTIVATION_BUS_TYPE") [0x8fc4914] main libvlc: Käynnistetään vlc oletuskäyttöliittymällä. Aja "cvlc", jos haluat käyttää vlc:tä ilman käyttöliittymää. Blocked: call to setlocale(6, "") Warning: call to srand(1330359483) Warning: call to rand() Warning: call to rand() Warning: call to rand() Warning: call to rand() Warning: call to rand() Blocked: call to setlocale(6, "") [0x8ff113c] qt4 interface error: Unable to load extensions module

Ainakin launchy selainlaajennos paketista löytyvä katsomo.bash scripti toimii myös sellaisenaan.
oletko kokeillut sitä.

./katsomo http://www.katsomo.fi/?progId=110590

#!/bin/bash
# Laitettu 8.11.2011 parannettu streamin vaihto kuten keskusteltu täällä:
# http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=40640.msg314881#msg314881

NEW=$(echo $1 |sed 's/[^ ]*progId=\([0-9]*\)[^ ]*/http:\/\/www.katsomo.fi\/metafile\.asx\?p=\1\&bw=1000/')

wget -O /tmp/vlcapu.asx "$NEW"

cat /tmp/vlcapu.asx | grep mms | sed 's/^.*\"\(.*\)\".*$/\1/' | tail -n 1 | xargs -I{} /usr/bin/vlc {}