Mikä Linux Zenbookeihin?

Ostin Asus Zenbook 14 UX433FA-A6025T:n (käyttöjärjestelmä Windows 10) ja haluaisin asentaa siihen Linuxin. Mikä Linuxin käyttöjärjestelmä toimisi parhaiten koneessa?

En ole asiantuntija, joten mahdollisimman vähällä säädöllä pitäisi käyttiksen vaihdosta päästä. Mielellään pitkäaikainen eli LTS-versio saisi olla.

Hienoa jos joku osaa vastata! Ja paljon kiitoksia jo etukäteen!

Useita Linux-jakeluja on kokeiltavaksi ns. Live-CD -versioina, jotka toimivat mm. USB-muistitikuilta. Näin saisit ensikosketuksen Linux-jakeluun. Etsiskelemättä tarkempia laitteen speksejä, on vaikea sanoa, toimiiko esim. WiFi suoraa jakelun tukemana, vai tarvitseeko ei-vapaita-ajureita, joita Live-jakeluihin ei yleensä ole liitetty.
Mieluusti tuollaisen itsekin hankkisin (erityisesti kun Asus-laitteet ovat olleet mieleisiä), mutta hinta on minulle liian kova :frowning: Mutta varmasti hintansa arvoinen laite.

Tervetuloa foorumille :slight_smile: . Uusin Ubuntu LTS voisi olla aika hyvä lähtökohta kokeiltavaksi. Jos lähipiirissäsi on Linux-käyttäjiä, niin voi olla viisasta tehdä valinta heidän osaamisen mukaan. Eli parhaiten tunnettua suosien. Ja tosiaan USB-tikulta käynnistäen kannattaa aloittaa ennenkö tekee pysyvämpiä asennuksia, siten saa varmistettua että kaikki Zenbookin laitteet toimivan oikein kokeillun jakelun kanssa.

Kiitos vastauksista! Mennään Ubuntulla. Vien liikkeeseen asennettavaksi, ei ole varaa sössiä tätä :):smile: