Mistä tilaa omille www-sivuille?

Operaattori ei anna enää kotisivutilaa. Mistä saisi helposti www-tilaa?

Itse suosittelisin kapsia, mikäli ei tarvitse kaupallisiin projekteihin sivutilaa.

https://www.kapsi.fi/

Positiivista, että palvelimet on Suomessa, ja hinnat kohtuulliset.

1 tykkäys

Google Sites löytyi myös!

Riippuu myös kotisivujen tarpeesta. Yhtenä vaihtoehtona voisi olla myös staattiset sivut sisälllönhallinnalla, eli esim. Netlify tai Contentful. Sivuston data itsessään esim. githubissa tai gitlabissa.

https://www.netlifycms.org/

1 tykkäys

Millähän tavalla pitäisi suhtautua näihin ilmaisiin webhotellipalveluihin, kuten tämä: https://profreehost.com/

1 tykkäys

Profreehost is totaly free service, we are paid for using 3rd-party advertisements and we make sure that they are non-intrusive. If you want to keep this service alive, please consider to Disable Adblocker On Profreehost.com

Yksi mahdollisuus on vaikka joku Raspberry Pi:n tyylinen pikkutietokone hankkia, siihen nginx palvelimeksi, fail2ban kera ja palomuurin. Periaatteessa MicroSD-kortiltakin toimii ihan asiallisesti, lopuksi osoitteenohjaus vielä, esim. ilmainen sekä kotimainen https://dy.fi

Tietysti itse sivun isännöinti vaatii mm. tuen operaattorilta mahdollisesti.

1 tykkäys

Tuli tuosta mieleen python palvelin, joka on tosi yksinkertainen tapaus. Siirryt vain kansioon, jonka haluat palvelimen juuri kansioksi ja suoritat komennon:

python3 -m http.server

Sitten vain selaimella osoitteeseen:

http://0.0.0.0:8000/

Ja se oli siinä. 3G/4G verkoissa palvelimen pito edellyttää että modeemin voi vaihtaa siltaavaan tilaan, ja taas tarkoittaa sitä, että perheestä vain yksi kerrallaan voi liikennöidä ulos päin. En ole koskaan testannut saisiko tuohon ulkoapäin pääsyn jotenkin. Mutta kyllä se HTML -sivujen ja sen semmoisten puuhastelujen tukena käy.