Miten pääsee mukaan projekteihin?

Niin sellaista kysyisin että mistä / miten noita projekteja löytää?

Vähän toki riippuu, mistä projektista on kyse.

Jos nyt puhutaan vapaista ohjelmistoprojekteista, niin niillähän on useimmilla vähintään jonkinlainen www-sivusto, joilta yleensä löytyy muun muassa tieto siitä, mitä kautta kehittäjiin voi ottaa yhteyttä. Sivustoilta löytyy myös yleensä jotain kautta lähdekoodit sekä projektin julkaistuihin että kehitteillä oleviin tuotoksiin.

Mukaan aika usein pääsee ihan vain rupeamalla tekemään sitä, mistä on kiinnostunut. Jos teet esimerkiksi projektin lähdekoodeihin parannuksia, voi lähettää niitä projektin kehittäjille, jotka sitten saattavat kommentoida niitä tai ottaa ne jopa melko suoraan käyttöönkin, mikäli mitään epäselvää ei ole.

Tavallaan projekteihin ei välttämättä ikäänkuin kerralla hypätä mukaan, vaan niihin voi osallistua omien resurssien ja mielenkiinnon mukaan.

Kiitos vastauksesta mutta tarkoitinkin miten löytää näitä open source projekteja?

esimerkiksi sivustolta http://sourceforge.net/

Ei niistä mitään keskushakemistoa taida olla olemassa.

Yksi tapa on esimerkiksi katsoa jonkun isohkon GNU/Linux-jakelun pakettivarastoissa olevia paketteja. Käytännössä kaikki ovat jonkun projektin tuottamia. Paketin metadatassakin on usein linkki ohjelmiston kotisivuille, ja lisäksi ne löytää yleensä googlellakin.