Miten voin katsella MTV katsomon ohjelmia

Niin olen uusi ubuntulainen En saa näkymään Katsomon ohjelmia En saanut ladattua Silverlightia koneelle Mikä avuksi??Toinen ongelma on Skybe ei toimi niinkuin windoisissa elikkä chatissa en voi vastata keskusteluihin .Tarjoaa vain sms viestejä??

Microsoftin kikkare Silverlight, jota katsomo käyttää, on tehty Windows-käyttöjärjestelmää varten.
Nyt on tarjolla kuitenkin Pipelight, jonka kerrotaan toimivan mm. katsomon kanssa:
http://linux.fi/wiki/Pipelight

Mtv katsomon videoita (ei kaikkia) voi myös katsoa vlc playerin avulla. Tosin oman testaamisen tuloksena ohjelmisto kattaa lähinnä uutiset ja ajankohtaisohjelmat. En ole toistaiseksi saanut esimerkiksi katsomon sarjoja toimimaan vlc:ssä (suoratoistolla nekin toimivat mtv ilmaiskanavilla - katso kohta 9). Pipelight on kätevä ohjelma ja sen asentaminen esimerkiksi ubuntuun on helppoa. Valitettavasti joihinkin linux-jakeluihin sille ei ole tehty asennuspaketteja, joten se on käytännössä kokemattoman hankala asentaa.

Tässä ohjeet katsomon ohjelmien katsomiseen myös niillä linuxeilla, joihin pipelight on hankala asentaa. Käytän tässä ohjeessa hyväksi chromium-selainta ja vlc:tä.

1. Ensin pitää chromium asettaa siten, että katsomo tulkitsee sen niin, että katsomoa käytetään mobiililaitteella vaikkapa ipadilla.

CTRL + SHIFT + i

Valitaan user agentista ipad ja aktivoidaan se enable kohdasta.

2. Tämän jälkeen mennään katsomon ohjelmasivulle ja valitaan katsottava ohjelma. Osoitteen tulee olla muotoa http://m.katsomo.fi/?progId=347045 eikä normaali osoite: http://www.katsomo.fi/?progId=347045

3. Jos halutaan ohjelma näkymään paremmalla resoluutiolla 768x432, niin katsomo sivun alareunassa voi tämän muutoksen tehdä valitsemalla HQ.

4. Seuraavaksi pitää saada katsomo videon oikea osoite selville.

Mikäli se ei tuolta löydy voi kokeilla päivittää sivua painamalla F5. Jos se ei auta, niin varmista, että sinä olet varmasti katsomon mobiilisivuilla. Osassa videoista ei löydy osoitetta siitä syystä, että video on salattu tai sen ei ole tarkoituskaan näkyä mobiili puolella.Kokeilemalla selviää mitkä katsomon videot toimivat.

5. Kun olet kopioinnut katsomon osoitteen, niin avaa vlc-soitin. Mene asetukseen: Media —> Open Network Stream…

6. Liitä videon osoite osoitelaatikkoon.

7. Paina play ja video alkaa pyörimään.

Videon voi myös tarvittaessa nauhoittaa record painikkeesta myöhempää katselua varten. Record painikkeen saa esille view —> Advanced Controls.

8. Havaitsin sellaisen seikan, että katsomon lähdekoodissa oleva videon osoite muuttuu jatkuvasti. En tiedä mistä tämä johtuu. Tämä saattaa johtaa siihen, että vlc ei avaa videota, koska osoite on vanhentunut. Videon kuitenkin olen saanut näkymään kun osoitteen syöttää mahdollisimman pian siitä kun on sen katsomosta kopioinnut. Tarvittaessa päivitä F5 lähdekoodi-sivu ja kokeile uudella videon osoitteella.

9. Mtv ilmaiskanavien suoratoisto vlc-soittimessa. Tämä tapahtuu samalla tavalla kuin edellä olevassa ohjeessa. Vlc:hen syötetään suoratoiston osoitteet.

MTV3

rtsp://212.226.124.236/mtv3/DR49HLSH.sdp?secure=A

SUB

rtsp://212.226.124.236/mtv3/DR47HLSH.sdp?secure=A

AVA

rtsp://212.226.124.236/mtv3/DR48HLSH.sdp?secure=A

10. Lisätietoa ja toisenlaisia metodeja löytyy osoitteesta http://www.linux.fi/wiki/MTV3:n_Katsomo

[hr]

Tämän sivuston metodi on varmempi : http://taitokone.blogspot.fi/2013/11/katsomon-videoiden-tallennus.html

Curlilla saa tuon rtsp-osoitteen ja sillä se video lähtee varmemmin pelaamaan kuin tämän ohjeen osoitteella (kohta kahdeksan).

curl -A "Mozilla/5.0 (Linux; Android 4.0.4; Galaxy Nexus Build/IMM76B) AppleWebKit/535.19 (KHTML, like Gecko) Chrome/18.0.1025.133 Mobile Safari/535.19" "http://m.mtvkatsomo.fi/?progId=259950" > katsomo.txt

Nyt sain tuonkin toimimaan. Aijemmin en jostakin syystä saanut rtsp-osoitetta katsomo-tiedostoon. Ohjeessa olevan ffmpegin output formaattina käytän mkv:tä. Muilla en saanut toimimaan yhtä tiettyä testivideota. Edit:yksi testivideo lähti tulemaan mp4 formaatilla.

1 tykkäys

Eikös tämänkin loistavan ohjeen voisi siirtää wikiin.

Jos jotakuta kiinnostaa, niin tein bashilla pienen skriptin, että saa tallennettua soneran kotitv:tä koneelle. Voi olla buginen, mutta saa korjailla jos haluaa =).

Vaatii vlc:n tallentamiseen.

Mtv tuli vihdoin järkiinsä ja hylkäsi silverlightin. Nyt ei tarvitse mitään värkkäyksiä, jos haluaa linuxilla katsella katsomon ohjelmia. http://www.digitoday.fi/data/2015/07/01/katsomofi-toipui-googlen-kurituksesta-sorsittu-tekniikka-syrjaan/20158361/66

Paljon on aikaa mennyt, mutta ei vieläkään näy Katsomo Firefoxilla eikä Chromiumilla. Tosin kokeilin vain 32bit 12.04 Ubuntulla. Googlen Chrome on myös saatavana vain 64bit versiona. Kunhan kevät tulee niin asennan uuden 64bit 16.04 Ubuntun kun tuo kone sen sallii. Sitten ehkä Katsomo näkyy ainakin Googlen Chromella. Nähtäväksi jää näkyykö Firefoxilla sittenkään tai Cromiumilla…

Katsomo toimii Google Chromella suoraan.
Firefoxilla sen katselu onnistuu myös, mutta vaatii Pipelightin http://pipelight.net/cms/

edit: Katsomo toimii myös Operalla (35) ilman mitään säätämistä.

Minulla ei Opera-stable 36.xxxx toimi katsomon kanssa. Ei enempää Xubuntussa kuin Fedorassakaan. Luulen, että Sinulla on asennettuna sopivia lisäosia, joilla sitten toimisi. Näitä voisi olla vaikkapa pipelight, pepperflash tai jotkin muut.
Google-Chrome:lla toki toimii jakelussa kuin jakelussa.
Katsomoa en erityisesti kaipaakaan.

Jep, olet oikeassa. Poistin Pipelightin ja Opera + Katsomo lakkasi toimimasta.
Jännä sinänsä että en mitenkään ollut ottanut sitä Operassa käyttöön, vaan ainoastaan Firefoxissa.
Ilmeiseti Opera käyttää Mozillan plugineja, tai jotain muuta mystillistä?