Miten zenity dialogin kenttään leikepöydällä oleva teksti

Voiko xdotool syöttää tällaiseen zenity kyselyyn leikepöydän (Clipboard) sisältämän tekstin. Ei onnistunut ainakaan näin;

xdotool search --sync --onlyvisible --classname "zenity";
xdotool key Ctrl+Shift+V;

INPUT BOX_003

Siinä kävi nyt niin etten ohjetta löytänyt, joten tein Lazaruksella dialogin itse. Ominaisuuksista jäi vajaaksi, mutta käynnistäessä Shift+F1 näppäimillä missä tahansa ikkunassa, se tarkistaa tuliko saateparametria mukaan ja jollei tullut tarkistaa onko leikekirjassa jotain ja jollei ollut sitäkään jää odottamaan että kirjoitetaan avainsana kenttään.

IMPUT BOX_004

Tuossa voi myös asettaa oletuksen ohjetietokannalle, jolloin pelkkä Enter riittää käynnistämään CherryTreen halutulla ohjetietokannalla. Tähän se on nyt tyytyminen tällä kertaa.

Se miksi tarvitaan useampi ohjetietokanta, johtuu siitä että käynnistysparametrina annettu avainsana kohdistaa ohjeen ensimmäiseen esiintymään. Ne eivät ole uniikkeja, ja sama avain voi olla monessa ohjeessa. Tämän päällekkäisyyden välttämiseksi, on eri aihealueille oma ohjetietokanta, joita kirjoittaessa yritetään kaikin tavoin olla asettamasta kahta samanlaista avain sanaa. Tämä päällekkäisyys haittaa vain tätä suoraan pääsyä haluttuun ohjeeseen. Haut ovat sitten erikseen, mutta se on laiskalle ylimääräinen tehtävä, mieluummin suoraan asian ytimeen.

Pistin vielä (hlp) aliaksen, jotta komentokehotteesta käsinkin ohjeen tavoittaa helposti.


Esimerkki:

hlp hiiri

Noinikaan ei tarvitse sitten painaa Shift+F1 näppäimiä.

1 tykkäys