mitkÄ

Mitkä Linux:it ovat uusimpia Ubuntun lisäksi?

Määrittele uusi. Onhan noita OpenSusea ja Fedoraa. Nämä varmaan päivittyvät nopeiten.

Mitäs pirua täällä oikein spedeillään? Onko LINUX 112 tosissaan vai koitetaanko tässä vaan trollata?

Minä vain kysyn.

Enkä edes tiedä mitä on “trollaus”.

Eikä tarvitse hikeentyä!

Voisit toki selventää, mitä tarkoitat “uusimmalla”. Yritetään nyt kuitenkin arvailla. Ensinnäkin se voi tarkoittaa sitä, onko jakelusta viime aikoina julkaistu uusia versioita. Vaikka yksittäisten asennuslevyjen/versioiden julkaisupäivät toki vaihtelevat, voidaan sanoa, että kaikki valtajakelut ovat tällä kutakuinkin ajan tasalla. Näin ei ole aina ollut, esimerkiksi Debianista ei kesien 2002 (woody) ja 2005 (sarge) tullut lainkaan uutta vakaata julkaisua.

Toisaalta uutuudella voidaan tarkoittaa sitä, kuinka uusia ohjelmapaketteja jakelun vakaa versio tarjoaa. Tämä taas riippuu paitsi ohjelmia paketoivien ihmisten määrästä ja aktiivisuudesta, niin myös siitä, panostaako jakelu mieluummin vakauteen (vanhoja, pitkään testattuja paketteja) vai uusiin ominaisuuksiin (uusia paketteja, lyhyt testaus). Esimerkiksi Debian ja Slackware kuuluvat vahvasti vakauteeen panostavaan joukkoon, kun taas esimerkiksi Gentoo ja Arch Linux edustavat enemmän toista päätä, ja uusia paketteja tulee melko nopeaan tahtiin. Fedora kuuluu keskiryhmän nopeampaan päivittävään tahtiin, kun taas (open)suse ja Ubuntu päivittävät jossain määrin maltillisemmin.

Hitaasti päivittäminen tuo vakautta, mutta johtaa toisaalta siihen, että esimerkiksi uusimman Firefoxin saaminen voi edellyttää päivittämistä jakelun uusimpaan versioon (joka saattaa ilmestyä vasta puolen vuoden päästä).

LINUX112:

Anteeksi, että valitan, mutta…

Etkö voisi laittaa viesteihisi sellaisia otsikoita, että niistä edes jotenkin voisi päätellä, mistä on kyse?

Ja niitä erikoistehosteita ei todellakaan ole tarkoitettu käytettäväksi ainakaan joka toisessa viestissä. Eikä niitä juuri koskaan ole syytä käyttää koko viestiin. Pitkällä viestissä jonkin aivan erityisen tärkeän kohdan korostamiseen ne ovat joskus ihan paikallaan. Tavallista tekstiä on kaikkein helpoin lukea.

Eli ei ole mieltä tarkoitus pahoittaa, mutta tietenkään kaikki eivät välttämättä syntyessään osaa toimia web-foorumeilla niin, että muidenkin viihtyvyys tulee otettua huomioon. Koskaan ei kuitenkaan ole liian myöhäistä oppia :slight_smile:

Kiitos, mutta miksi ne sitten ovat olemassa täällä? ???

Hankala sanoa. On tuossa tosiaan yli 20 painiketta, mutta itse en ainakaan yleensä käytä muita kuin tuota ‘Koodia’ ja välillä hymiöitä, ja oikein äärimmäisessä tilanteessa lihavointia ;).

Foorumin perustajahan ei todennäköisesti ole itse ohjelmoinut tätä foorumisivua, vaan on vain ottanut käyttöönsä jonkin valmiin foorumiohjelmiston. Ja kyseisen ohjelmiston kehittäjä on kai arvellut, että noita ihmemuotoiluja saattaisi joku jossain joskus tarvita.

Viestit pysyvät kuitenkin paljon mukavampina lukea, kun teksti on siististi rivissä, ei pompi pitkin näyttöä eikä muutenkaan herätä itsessään huomiota. Tekstin sisältö on paljon tärkeämpää.