Mozilla

Hei,

mistä ihmeestä johtuu, että käyttäessäni mozillaa ylä- ja alapalkit eivät näy ruudulla. Tämä vaikuttaa siihen että avaamani sivut eivät näy alareunassa ja siihen että sulje, suurennus ja viivanäppäimet puuttuvat oikeasta yläkulmsta. Olen yrittänyt tarkistaa asetuksia, mutta en ole löytänyt ratkaisua… Tätä on jatkunut vasta hetken… ensin tuli mieleen että jos joku on ottanut koneeni haltuun ja tämä johtunee siitä (taitaa kuitenkin olla turhia kuvitelmia…)?

[quote=“aloittelija, post:1, topic:877”]Hei,

mistä ihmeestä johtuu, että käyttäessäni mozillaa ylä- ja alapalkit eivät näy ruudulla. Tämä vaikuttaa siihen että avaamani sivut eivät näy alareunassa ja siihen että sulje, suurennus ja viivanäppäimet puuttuvat oikeasta yläkulmsta. Olen yrittänyt tarkistaa asetuksia, mutta en ole löytänyt ratkaisua… Tätä on jatkunut vasta hetken… ensin tuli mieleen että jos joku on ottanut koneeni haltuun ja tämä johtunee siitä (taitaa kuitenkin olla turhia kuvitelmia…)?[/quote]

mozilla == firefox ? Kokeile poistaa .mozilla ja .firefox kansiot hakemistostasi ja kokeile korjaantuuko.


Eero

Kuulostaa siltä kuin Firefox olisi pysyvästi kokonäytön tilassa (johon normaalisti pääsee F11-näppäimellä).

Mitä avattujen sivujen alareunassa näkymiseen tulee, niin tiesit kai, että Firefox tukee välilehtiä joiden avulla jokaiselle sivulle ei tarvitse avata omaa ikkunaa? Sivu aukeaa välilehteen klikkaamalla linkkiä hiiren keskinapilla (rullalla tai painamalla molempia näppäimiä samaan aikaan) tai valitsemalla oikea vaihtoehto hiiren kakkosnapilla aukeavasta valikosta.

[quote=“pb, post:3, topic:877”]Kuulostaa siltä kuin Firefox olisi pysyvästi kokonäytön tilassa (johon normaalisti pääsee F11-näppäimellä).

Mitä avattujen sivujen alareunassa näkymiseen tulee, niin tiesit kai, että Firefox tukee välilehtiä joiden avulla jokaiselle sivulle ei tarvitse avata omaa ikkunaa? Sivu aukeaa välilehteen klikkaamalla linkkiä hiiren keskinapilla (rullalla tai painamalla molempia näppäimiä samaan aikaan) tai valitsemalla oikea vaihtoehto hiiren kakkosnapilla aukeavasta valikosta.[/quote]

Kokeilin laittaa full sreenillekin, mutta silloin siitä katosi viimeisetkin valikkot…joten kyse ei ole siitä että se olisi päällä.
Juu, tiesin kyllä että välilehtiä saa avattua suoraan… Täytyy siispä ehkä poistaa firefox ja ladata se uudelleen. (tosin nyt en pääse tekemään sitäkään, koska järjestelmän hallintakin on hakusessa (pakettienhallintaan ei pääse niillä salasanoilla jotka ovat tiedossa)

[quote=“aloittelija, post:4, topic:877”]Kokeilin laittaa full sreenillekin, mutta silloin siitä katosi viimeisetkin valikkot…joten kyse ei ole siitä että se olisi päällä.
Juu, tiesin kyllä että välilehtiä saa avattua suoraan… Täytyy siispä ehkä poistaa firefox ja ladata se uudelleen. (tosin nyt en pääse tekemään sitäkään, koska järjestelmän hallintakin on hakusessa (pakettienhallintaan ei pääse niillä salasanoilla jotka ovat tiedossa)[/quote]

Ensin kannattaisi varmaan kokeilla poistaa (kuten Eero jo yllä neuvoi) piilohakemistot .firefox ja .mozilla kotihakemistosi alta, mikä nollaa Firefoxin käyttäjäkohtaiset asetukset. Itse ohjelmassa (joka siis on vain pääkäyttäjän muokattavissa) harvemmin on tämän tyyppisissä tapauksissa vikaa, koska se ei oikeuksista johtuen kesken käytön voi muuttua mihinkään.