Mozvoikon paketointi

Tämä olisi tällainen yleishuhuilu eri distroille / paketointimuodoille mozvoikosta, eli Voikko-oikoluvusta Firefox/Thunderbird-ohjelmille. Olisi mukava tietää jos jonnekin päin sitä saadaan paketoitua jossain vaiheessa.

Laitoin aiemmin aiheesta viestiä, Debian/Ubuntu-paketoinnin suhteen, Ubuntu Suomen keskustelualueille.

Nyt vaikuttaisi olevan jo ehkä hieman helpompaa, jos tekijöitä löytyy:

http://lists.puimula.org/pipermail/voikko/2008-April/000674.html

http://ppa.launchpad.net/heikkim/ubuntu/pool/main/m/mozvoikko/
Ubuntu 8.04:lle löytyy tuolta tekemäni epäviralliset paketit.

Sanottakoon nyt vielä Heikille, että: loistavaa! :slight_smile: Paketointia löytyy myös Voikko-projektin SVN:stä, näistä kahdesta yhdistelemällä voisi jo aika hyvä paketti olla kasassa: http://voikko.svn.sourceforge.net/viewvc/voikko/trunk/debian/iceweasel-voikko%2Bdebian/

Vaikka Firefox / Iceweasel 3:ta ei Debianissa vielä olekaan, paketin pystyisi jo laittamaan kokeellinen-jakeluun kyllä. Synkronoinnin Debianista Ubuntuun tulee tapahtua hieman manuaalisesti, koska on tuo nimiero ym. Ubuntun Mozilla-tiimi (mm. #ubuntu-mozillateam) kyllä auttaa.

Jos tuntuu että 3:n julkaisussa kestää pitkään, pitää myös alkaa miettiä jos pakettia yrittäisi jopa ensin Ubuntuun. Se pitäisi kuitenkin Ubuntussakin saada aina mainiin ja language-support-fi:n riippuvuuksiin asti, minkä vakuuttelussa voi tovi vierähtää :slight_smile: