Musiikkisoittimesi

Mitä musiikkisoitinta käytät? Miksi juuri se ja mitkä ominaisuudet siinä miellyttävät tai ärsyttävät?

Itselläni musikkia soittaa ja hallinnoi Ubuntun oletussoitin, Rhythmbox (http://www.gnome.org/projects/rhythmbox/). Pitkään käytössä oli vanha kunnon XMMS, mutta lopulta halusin jotain paremmin työpöytään sopivaa. Vähän aikaa kokeilin myös Audacious-nimistä XMMS-kloonia.

Rhythboxin hyvät puolet:

  • hakuominaisuudet
  • podcast- ja radiotuki

Huonoa:

  • epävakaa (ainakin aikaisemmin oli)
  • hyytyy valtavaan tiedostomäärään

Itse käytän amarokia, joka on siis KDE-työpöydälle tarkoitettu soitin. Siinä on hyvinä puolina aito UNIX-ajattelu - pyörää ei ole lähdetty keksimään uudestaan vaan ohjelma muodostuu pienemmistä osasista joille löytyy useita vaihtoehtoja. Oma asennukseni pitää kirjaa kappaleista MySQL-tietokantaan ja soittelee kappaleita Xinellä. Amarokinkin historiaa varjostaa bugisuus, mutta näinhän se usein on nopeasti edistyvillä ohjelmistoprojekteilla. Nykyään amarok alkaa olla kiitettävän vakaa.

Minäkin olen käyttänyt amarokia melkein koko KDE aikani ja syy tähän on tietysti hyvä KDE-integraatio helppokäyttöisyys ja tehokkuus, lisäksi amarokissa miellyttää älykkäät soittolistat, tarvittaessa helposti saatavien lisäosien tarjonta ja podcastien ym. radiovirtojen (myös last.fm) helppo hallinta…
Yksittäisten ladattujen äänitiedostojen tai satunnaisten streamien kuunteluun käytän realplayeriä…

Amarok on kiistaton ykkönen. En ole ikinä pitänyt Winampin tai XMMS:n kaltaisista soittimista, joten ne eivät tule kysymykseenkään. Exailea, Rhythmboxia ja kumppaneita olen joskus kokeillut, mutta Amarokin ominaisuudet ja käytettävyys ovat ylittämättömiä. Eikä tuo ole liian raskaskaan. Oma Amarokini käyttää Xineä ja SQLiteä.

Tosiaan Amarokin vanhojen versioiden kanssa ongelmana oli säännöllinen kaatuilu, mutta 1.4.x-sarja on ollut jo yleisesti hyvin vakaa, eikä parin viimeisen version kanssa ole ollut mitään ongelmia.

Mpd pyörittää biisit, playlistin muoksiminen ja selaileminen hoituu ncmpc:llä ja näppäinoikotiet hoituu mpc:n avulla. Ainut ominaisuus mitä vielä kaipaisin tähän setuppiin olisi albumien shuffle. Eli kun albumi pyörii loppuun ni ottaisi randomilla seuraavan.
Jostain löysin sellaisen skriptankin, mutta ei suostunut toimimaan – kaatoi vaan koko softan. :frowning:

Minulla sama. :slight_smile: Vaikka en tosin kovin usein koneella musiikkia soitakkaan.

Amarok, paras musiikkisoitin ikinä. Muita musiikkisoittimia olen kyllä kokeilut, mutten ikinä päässyt sinuksi, esimerkkinä Rhythmbox, XMMS ja Audacious.

mpg123 on ollut nyt käytössä pitkään. Toimii tarpeeksi eikä yritä tehdä mitään turhaan. Ohjaus tapahtuu omalla skriptisetillä joka on kirjoitettu pitkästi viime vuosituhannen puolella…

Hyväksi vaihtoehdoksi on joskus tarjottu mpg321 :stuck_out_tongue:
Ehkä erot ovat samanmoiset kuin cdrecord vs. wodim?

MPD + Sonata kompolla mennään. Kevyt ja helppokäyttöinen yhdistelmä.

MPD:tä tuli käytettyä jonkunaikaa. Siirryin sitten kokeilemaan XMMS2:sta. Nyt ei enää jaksanut tommosia client-server-soittimia, joten suosiolla Audacioussin asensin. Peruspuikula ja tuttu ulkonäkö. Jos Foobar2k olis Linuxille, ni sitä käyttäisin (toki käytin sitäkin aikanaan winen avulla).

AmaroK ja Kaffeine, molempia käytetään, kumpi on parempi? No makuasia sano Musti kun …

Orpheus on rautaa kevyt kun mikä ja ei niin hankala kun mpg321 :slight_smile:

mpd + ncmpc, loistava yhdistelmä.

Yleensä rytmiloota tai xmms, joskus välillä kaffeine.

Rhythmbox 0.11.2

Xmms. Muita pahemmin juuri käyttele. Toimii hyvin ja on simppeli käyttää.

Käytän XMMS:ää, koska se on yksinkertainen ja tekee juuri sen, minkä haluan.

XMMS:ää käytän minäkin. Se on ihan riittävä ja näyttää hyvältä sopivalla skinillä. Joskus XMMS:n puuttuessa käytin jotain mpeg123 tms. ohjelmaa, mutta koin sen vaikeaksi käyttää.

Rhythmbox. On riittävän kevyt, haulla löytyy haluttu musiikki kirjastosta helposti. Ei löydy ihan kaikkia esim. Amarokin toimintoja, mutta käyttöliittymä on minusta selkeämpi kuin monissa vastaavissa soittimissa.

XMMS:n suuren käyttäjämäärän huomioonottaen on minusta ihan mielenkiintoista, että se on joistain jakeluista jo poistettu ylläpidon puutteen ja paketoinnin vaikeuden vuoksi. Ihan vasta siihen kuitenkin tuli neljän vuoden hiljaisuuden jälkeen joku päivitys, vaikkakin aika pieni tietääkseni. Vaikuttaakohan tämä minkään jakelun päätöksiin XMMS:n mukaanotosta?