n900

hieno laite… harmi että laite oli jo ostaessa rikki, mikrofoni ei toiminut.

DOA/DAP vaihtona vaan takaisin…


Eero

Itse kävin eilen ostamassa varaamani N900:n. Hieno laite, tämä on nyt todellinen älypuhelin, mitä käyttämäni Symbian-laitteet eivät ole oikein olleet, ainakaan käytettävyytensä puolesta. Esimerkiksi tuossa tänään etsin webistä sopivia RSS-syötteitä, selain on Gecko-pohjainen ja siihen saa Firefoxin Adblock Plus -lisäosan asennettua, joten käyttö on hyvin samantyyppistä kuin pöytäkoneella. Selaimesta on helppo kopioida tekstiä, esimerkiksi URL, ja sitten siirtyä RSS-ohjelmaan, jonne se liitetään, tämä kaikki parilla “klikkauksella”. Samaan aikaan taustalla voi olla auki vaikka ssh-yhteys irssi-screeniin ja sähköpostit. Neljä työpöytää on myös kätevä ominaisuus, voi ryhmitellä vaikka tiettyjen aihepiirien widgettejä, pikakuvakkeita ja muuta sellaista samoille työpöydille.

Pari ärsyttävää piirrettä on tullut vastaan. Ensinnäkin sähköpostiohjelma ei tue IMAP-kansioiden tilaamista, vaan lataa kaikki kansiot. Itselläni kun on kymmeniä kansioita ja niissä tuhansia viestejä, niin tuo ei ole kovin kätevää. Symbianin sähköpostiohjelmissa sai määriteltyä vain tietyt kansiot tilattaviksi puhelimeen. Nokialla tämä ei bugzillan mukaan ole ollut vaatimuksena nykyisessä ohjelmistoversiossa, joten heiltä ei ehkä ole korjausta tulossa ihan lähiaikoina. Sikäli kun sähköpostiohjelma on toivottavasti avointa koodia, jospa joku yhteisökoodari tekisi tuon ominaisuuden vaikka - tai olisin sitä varten valmis vaihtamaan toiseen ohjelmaankin.

Toinen ärsyttävä asia on akun kesto. Runsaalla käytöllä ensimmäinen lataus kesti n. 12 tuntia, tietysti käyttöä tuli nyt “virittelyvaiheessa” paljon enemmän kuin ehkä sitten, kun uutuudenviehätys katoaa - ja akkukin kuulemma vielä parantaa kestoaan ajan kanssa. Silti on tullut mieleen, että pitää varmaankin alkaa keräilemään vanhoja latureita siten, että aina olisi varmasti laturi käytössä, ehkä pitäisi hankkia joko toinen “oikea” akku tai sitten se DC-11-lisävirtalähde…

Mulla ilmeisesti kävi tuuria, eri foorumeilta on saanut lukea noista vioista, mikrofonivikojen lisäksi osa puhelimista on ollut kovia kaatumaan. Oma yksilö ei kaatunut tänään kertaakaan kokonaan, webbiselain kaatui kerran.