Nettitikku MF636+ HSUPA ja linux ubuntu 9.10 asetukset?

Hei,

maarittelen vpn yhteyksissa mobiililaajakaista asetukset saunalahden mokkulalle nimeltaan “saunalahti mokkula”, mutta taman jalkeen en loyda verkkoyhteyksista (listassa yhteydet"kiintea yhteys" ja langattomat yhteydet) itse yhteytta “saunalahti mokkula”? Eli siis kohtaa mita “klikata” jatkaakseen itse nettiin. Mokkulassa palaa punainen valo… ??

Hei, mokkulan asetuksiahan ei voi tuolla tapaa määritellä, ne koskevat vain vpn asiakkuutta.

Ilmestyykö työpöydälle mobile partner tai jokin siirrettävä massamuistin kuvake?
Jos/kun ilmestyy paina sitä hiiren oikealla ja valitse “poista turvallisesti” tai "irroita"
Hetki tämän jälkeen pitäisi ubuntun osata haistella mokkulan olemassa olo.

Jos ubuntu ei vielä automaattisesti sitä löydä, todennäköisesti voit lisätä uuden mobiililaajakaistan yhteyksistä.

ps. myös kaikki päivitykset pitäisi olla 9.10:ssä…

juu siis sori, kumminkin tuolta verkkoyhteyksista yritin. Ja juu poistin turvallisesti sen kuvakkeen mika ilmestyy tyopoydalle kun liittaa mokkulan kiinni. ubuntu ei kylla mitaan modeemia loytanyt… ja ma laitoin tuolta mobiilikaista asetuksista kylla kaikki tiedot mielestani oikein, mutta modeemiin ei tullut palamaan muutaku punanen valo… ja todellakaan missaan en nae etta tuo mobiili yhteys olisi edes kaytossa… ???

mikas nyt neuvoksi?:slight_smile:

asensin ubuntu 10.04 version ja sain heti toimimaan e.m mokkulan. nyt vaan yritan konffata langattoman nettiyhteyden wippies boxille… x) (Mika taas toimi melkein heti 9.10 versiossa…)

Jees. Eli tuon tikun siis sai toimimaan 10.04 ubuntussa… kuitenkin ilmeni etta yhteys katkesi aina noin 20min jalkeen itsestaan… nyt pistin nettitikkuliittyman sim kortin 6710 navigatoriin datakaapelilla ja kun puhelimesta pc-suite (kytkenta vaiheessa) niin yhdisti saman tien verkkoon… lisaksi nettinopeus testeri naytti noin 15% paremman / nopeamman yhteyden… etta tuon nettitikun voi kylla sotkea suohon. tasta lahtien kylla tuo kakkos luuri on modeemina. :slight_smile: kokeilkaa jos ette usko. x))