NetworkManager MTU 3G-yhteydelle

Avaan 3G-yhteyden NetworkManagerilla ja yhteys muodostuu ok, mutta upload on tuskaisen hidas tai katkeilee, ellen pudota MTU:ta 1500->1472. Miten tuon saisi automatisoitua Fedora 10:ssä, kun NM ei anna sellaista asetusta “Mobile Broadband” -yhteydelle. Esim. WLAN-yhteydelle MTU löytyy NetworkManagerista.
Johonkin skriptiin (niin mutta mihin?) kun saisi upotettua vaikka /sbin/ifconfig ppp0 mtu 1472 niin jopa helpottaisi elämää kummasti :slight_smile:

En tunne NetworkManageria enkä edes mobiililaajakaistan käyttöä Linuxilla kovin tarkasti, joten tämä menee vähän arvauksen puolelle, mutta silti: pystyisiköhän system-config-network-ohjelmalla säätämään MTU:ta tuolle yhteydelle?

Tuolla system-config-network:lla ei näy tuo 3G-modeemi (Sony Ericsson PC300) ollenkaan, eli ei ole apua. Siellä kyllä näkyy aiemmin käyttämäni perinteinen modeemiyhteys ppp0:na mutta networkmanager ei tottele sen mtu-asetusta. Ilmeisesti networkmanager lukee asetuksensa jostain muualta?

[quote=“tekki, post:3, topic:638”][quote author=vpv link=topic=649.msg3197#msg3197 date=1238523302]
En tunne NetworkManageria enkä edes mobiililaajakaistan käyttöä Linuxilla kovin tarkasti, joten tämä menee vähän arvauksen puolelle, mutta silti: pystyisiköhän system-config-network-ohjelmalla säätämään MTU:ta tuolle yhteydelle?
[/quote]
Tuolla system-config-network:lla ei näy tuo 3G-modeemi (Sony Ericsson PC300) ollenkaan, eli ei ole apua. Siellä kyllä näkyy aiemmin käyttämäni perinteinen modeemiyhteys ppp0:na mutta networkmanager ei tottele sen mtu-asetusta. Ilmeisesti networkmanager lukee asetuksensa jostain muualta?[/quote]

Käsittääkseni iptablesilla voi muokata mtu arvoa myös adapterille, jos et muuta keinoa löydä.

http://www.tipsternet.com/articles/voip_qos_tos.htm


Eero

[quote=“eero, post:4, topic:638”]Käsittääkseni iptablesilla voi muokata mtu arvoa myös adapterille, jos et muuta keinoa löydä.

http://www.tipsternet.com/articles/voip_qos_tos.htm


Eero[/quote]
MTU:ta voi muuttaa tuolla ifconfigillakin, mutta haluaisin sen tapahtuvan aina kun tuo ppp0 -adapteri muodostuu yhteyden avautuessa. Tai itse asiassa se ei saisi olla tuo ppp0, koska se voi olla myös vpn-yhteys jos en käytä 3g-modeemia. Pitäisi siis saada mtu jotenkin juuri tuohon modeemiyhteyteen sidottua, eikä ppp0:aan.

NetworkManager-Dispatcher-taustapalvelun avulla voi ajaa skriptejä yhteyden avautuessa ja sulkeutuessa. Sopivan komennon tulostetta greppailemalla itsetehdyn skriptin saa varmasti myös tunnistamaan yhteyden tyypin.

Ohjeen tynkää Arch Linuxin wikissä:
http://wiki.archlinux.org/index.php/Networkmanager#Configuring_Network_Services

Tuopa näyttää sopivalta vaihtoehdolta. Sen verran pikaisesti vilkaisin ohjetta, että Fedorassa 10:ssä ei ole networkmanager-dispatcher nimistä servicea, vaan /etc/NetworkManager/dispatcher.d/ -hakemisto, jonka alle voi heitellä skriptit ja ymmärtääkseni ne ajellaan sieltä yhteyksien avautuessa ja sulkeutuessa. Oletuksena siellä on ainakin 00-netreport 04-iscsi 05-netfs ja 10-sendmail.

Ja tämähän toimi. Tein skriptin /etc/NetworkManager/dispatcher.d/90-ppp0_mtu ja sinne rivi /sbin/ifconfig ppp0 mtu 1472 .
Saa rakenneltua vaikka mitä networkmanagerin jatkeeksi :slight_smile: