Nikon coolpix s220 ja siirto miniläppäriin!

moi! ongelmana on pitäs kamerasta (nikoncoolpix s220) siirtää kuvia asus minilp ja millä ohjelmalla? linusta tiedän sen verran että se on olemassa! t. H

ps auttakaa hölmöä ettei tule tyttöystävältä piiskaa…hmmm sehän olis kivaa!!! no kumminkin olis kiva tietää!

Mikähän linuxi siinä on tai jos et ole mennyt mitään muuttelemaan (siis asentanut jotain toista) niin mikä miniläppäri? Oletko kokeillut kytkeä sen kiinni? Mitä se ilmoittaa silloin? Vai tekeekö mitään?

en tiä mikä linux mut asus!? mitä he sit käytääkään! kamera pimenee (virta poikki) siinä vaiheessa kun yhdistää koneeseen!

kamerasta

Ei löydy Gphoton listalta, mutta tuollaisen tunnetun valmistajan pokkarikameran pitäisi kyllä toimia PTP-protokollalla (muutkin saman sarjan kamerat toimivat). Eli siis ajurituki lienee kunnossa.

Jonkinlaiset sitä kameraa tukevan ohjelman olemassaoloon viittaisi myös se kameran näytön pimeneminen. Tosin jos kamerasta menevät kokonaan virrat pois (mikään ledi ei loista tms.), niin kyse voi kai myös olla jostain viasta (?).

Jos kyseessä on Asuksen miniläppäri, niin sitten kone lienee Eee PC.

Kuvien graafisesta lataamisesta Eee PC:ssä on keskusteltu mm. täällä (ohje yhdeksännestä viestistä alaspäin). Komentoriviltä lataamisen pitäisi myös onnistua, ohjeita löytyy wikin Gphoto-artikkelista.

Ja jos ei muu auta, niin aina voi hankkia muistikortinlukijan (halpoja nykyään), jollaisen avulla ne kuvat ainakin saa siirrettyä.