Nokia N9 ja ikuiset latausongelmat

Laitteessa on micro-USB liitäntä josta myös lataus tapahtuu. Uutena kaikki toimii hienosti, mutta perävalotakuun umpeudeuttua, eli siis noin kuukauden kuluttua kaapelin ja puhelimen välillä kontakti alkaa pätkimään.

Nykyään ainoa tapa ladata puhelin on sen alkuperäisellä, mukana tulleella rautakangen paksuisella letkulla USB-portista/laturista. Nokian jälleenmyyjiltä ostetut Nokia-laturit voivat kyllä olla laitteessa kiinni tuntikausia, ainoa tulos on puhelimen ilmoitus “voisitko kiinnittää laturin?” Sama pätee seinä- ja autolatureihin. Kokeiltu on noin kymmentä eri yksilöä.

Olen kertalleen vaihtanut liittimen puhelimesta, mutta se kesti suunnilleen saman ajan kunnes ongelma palasi.

On tullut mieleen, että suurin ongelma on itse kaapelin liittimessä jossa pinnit ovat micro-USB ratkaisussa. Onko markkinoilla kaapeleita/latureita jotka toimisivat N9:n kanssa viikon tai kaksi pidempään? Mielellään ei-Nokia tuotteita.

Toisaalta kiinnostaisi myös toimiva puhelinratkaisu kokonaisuutena, esim Samsung + purjekala. Kokemuksia?

“Saako lähettää terveisiä kun radiossa ollaan?” Maksavana asiakkaana kertoisin N9 suunnittelijoille, että tuote on ollut suuri pettymys. Ostin niitä aikanaan kolme ja laitteen kanssa ei ole ollut muuta kuin ongelmia, lähinnä mekaanisia. Liittimen kääntyvä kansi on omituinen, “kätevä” ratkaisu. Ohjelmat pesee Symbianin 6-0 (ei paljon vaatinut), lisenssit ovat suurenmoisia ja asiakkaan oikeudet turvattuja. Vielä kun tuote toimisi, voisi olla tyytyväinen. Älypuhelin ilman virtaa ei toimi.

Taitavat tietää sen kyllä itsekin :smiley: