Noloa näemmä. Mutta se Yle Areena? (ja pornhub)

Sen verran taustaa että RedHat-palvelimia rakennellut aikoinaan windows-koneiden tarpeisiin. Ja kuopatuille kouluille näitä ns oppimisympäristöjä. Eli ympäristö on sinänsä tuttu. Sitten vaihtui mielenkiinto ja nyt osataan jotain ihan muuta :slight_smile:

Mutta oikeasti kun tulee eteen tilanne että olisi nämä suht uudet koneet tässä ilman käyttistä ja minä lupaan että kaikki tarpeellinen hoituu. Asentelin tuoreimman Ubuntun tähän. Onhan tämä oikeasti hieno käyttäjäkokemus. Tykkään ihan hitosti. Vähän on menty eteenpäin tässä.

Mutta sitten se ongelma. Yle Areena ja Pornhub. Varmaan muitakin mutta täällä mt-puolella näitä kaivataan. Ja toki itsekin ahdistun jos nämä ei toimi.

En siis kaipaa ohjeita siihen miten nuo saa kikkailtua toimimaan edes hetkeksi. Tai että miten voit tallentaa jotain kiintolevylle ja katsoa myöhemmin. Toki kahden päivän googlettamien ei ole tuonut tulosta eli vika lienee Ylessä. Ja Pornhubissa.

Yllätyin kyllä että tilanne on sama kuin kymmenen vuotta sitten. Että ihminen voi hoitaa suurimman osan asioistaan Linuxilla. Mutta sitten jää se osuus johon käyttis/palveluntarjoajat ei vaan veny.

Hyvää jatkoa kaikille <3

Asenna sopivat gstreamer -paketit. Areena toimii ongelmitta. Areenan ohjelmia voi kopioida yle-dl -ohjelmalla. Ohjeet löytyvät linux.fi sivuilta.

Jos käytössä on 21.10 Ubuntu, ja selaimena Firefox, se saattaa osittain johtua mahdollisesta Ubuntun siirtymästä kokonaan jakeluriippumattomaan snap-pohjaisiin paketteihin. Oletuksena Firefox on snap-versio eikä perinteinen APTin kautta ladattava deb-versio.

Eli ehkä ongelma korjaantuisi asentamalla APT-pakettijärjestelmästä Firefox tai käyttämällä Ubuntu-haaraumia tai aiempia versiota?

Ubuntu 21.10-muutoksista kertova DistroTuben video:

Minun kokemuksen mukaan www-videopalvelut toimivat Ubuntulla ihan suoraan ilman kummempia säätöjä. Mitä tässä tapauksessa tapahtuu sen sijaan että video lähtee pyörimään? Virheilmoitus? Pätkivä video? Minkälaisesta koneesta on kysymys?

Kaikki toimii ja kannattaa rekisteröityä!

Apua ! Koneeltani katosi ääkköset, ja muutenkin näppäimistö sekaisin. Ei siis tästä koneesta. Kyseessä on ubuntu 14. 04 lts. Voiko joku auttaa ?? Neuvosta kiitollinen

Mitähän se localectl status kertoo, kun komentokehotteesta käskyttää, kuten kuvassa on tehty.
Pääte - _004

Kiitos tiedosta. Sain tämän toimimaan. Tilanne oli omituinen; kun kirjauduin ulos, ja sitten sisään vieraana, kaikki oli ok. Jotakin tein, mutta en tiedä tarkkaan mitä !

1 tykkäys

Jokaisella käyttäjällä on omat erilliset asetukset. Jos vieras tilillä ei ole ongelmia, saattaa siitä huolimatta sillä sinun varsinaisella tilillä edelleen olla. No jos se ongelma tili ei sisältänyt mitään tärkeää ja vieras tili korvaa sen kaikin puolin, niin mikä ettei sitä voi katsoa näinkin korjatuksi. Uusi tili käynnistyy oletusasetuksin, ja tällä kertaa se näyttää riittäneen korjaukseksi.

Niin tuo localectl status olisi kertonut onko maa-asetuksissa kaikki toivotulla tavalla, ja jos olisi, täytyisi vikaa hakea näppäimistön asetuksista.