Nouveau Open-Source 3D NVIDIA ajuri

Kahlasin googlea, mutta en oikein löytänyt tuosta Nouveau ajurista kunnollisia ohjeita ( tai sitten en vain osannut etsiä) eli miten kyseinen ajuri asennetaan ja toimiiko kyseinen ajuri nvidia fx5200 kortilla?

Ainakin Fedorassa nouveauta käytetään jo oletuksena niiden laitteiden kanssa, joihin se sopii. Käsittääkseni tuo fx5200 on myös tuettu laite.

3D-tuelta ei kannata kovin paljoa odottaa vielä, nouveaun nettisivulla sanotaan, että “Any 3-D functionality that might exist is still unsupported.”

http://nouveau.freedesktop.org/wiki/

Tulevassa Fedorassa myös 3D-tuki on oletuksena päällä ja toimii compizin ja Quake 3:n verran vähintäänkin kaikilla tuetuilla korteilla joita on 5000-sarja ja siitä ylöspäin.

Minulla on Geforce 7800 -kortti. Eikä toimi työpöytätehosteet, tai muutenkaan mikään 3d-kiihdytystä vaativa. Mistäköhän näkee listaa mitkä kortit/piirit toimii jo. Käytössä on Fedora 13, johon olen päivittänyt 12:sta. Vaikuttaakohan se asiaan?

Onko paketti mesa-dri-drivers-experimental asennettuna? Fedora 13:ssa muistaakseni tuon 3D-tuen nouveaulle taitaa joutua erikseen asentamaan.

Kysyit viestityksiin lähes puolivuotta sitten.
NVidia ei edelleenkään tarjoa vapaita ajureita. Tosin NVidia hylkää aika hätäiseen vanhentuneet näytönohjaimet. Ehkä niiden tehot eivät riitä kunnon 3D-kuvioihin nykyvaatimusten mukaisesti? Tuo kortti yhä riittäneen NVidioiden suljettujen ajureiden pöyrittämiseen.
Lyhyesti sanottuna: NVidia ei tue (täydellisesti) Nouveau-projektia.
Fedora-jakelu tähtää ensisijaisesti tukemaan avointa koodia, vaikka jakeluunkin onkin saatavilla asennettavaksi suljettuja ohjelmia/kirjastoja/ajureita ym. ym.

[quote=“juyli, post:7, topic:929”]NVidia ei edelleenkään tarjoa vapaita ajureita. Tosin NVidia hylkää aika hätäiseen vanhentuneet näytönohjaimet. Ehkä niiden tehot eivät riitä kunnon 3D-kuvioihin nykyvaatimusten mukaisesti? Tuo kortti yhä riittäneen NVidioiden suljettujen ajureiden pöyrittämiseen.
Lyhyesti sanottuna: NVidia ei tue (täydellisesti) Nouveau-projektia.
Fedora-jakelu tähtää ensisijaisesti tukemaan avointa koodia, vaikka jakeluunkin onkin saatavilla asennettavaksi suljettuja ohjelmia/kirjastoja/ajureita ym. ym.[/quote]

Minua ei kiinnostaisi käyttää NVidian suljettuja ajureita. Ainakaan Fedoran kanssa, aiheuttaa ongelmia kun päivitykset saattaa rikkoa graaffisen puolen. Ilmeisesti kernelin päivittyessä ajurit pitäisi kääntää/asentaa uudelleen ja sellainen toiminta ei itseä juuri kiinnosta. Nouveau:n ajurit taas toimii ilman minkäänlaista säätöä, mutta 3d-kiihdytys ei vissin vielä toimi kortillani, vai pitäiskö tehdä puhdas asennus uusimpaan fedoraan, kun tämä nykyinen on päivitettyä 12:sta. Missähän näkyisi listaa tuetuista korteista, ja niiden tilasta muutenkin?

Täällä listattu tietut ominaisuudet piireittäin: FeatureMatrix

Edit: GeForce 7 sarjalaiset (GeForce 7800) - NV40

Varmista, että paketti mesa-dri-drivers-experimental on asennettu, kuten muep on tuolla edellä maininnut. Jos sittenkään 3D-kiihdytys ei toimi, niin yksi hyvä tapa saada suljetut ajurit käyttöön on asentaa paketti akmod-nvidia pakettivarastosta rpmfusion-nonfree. Akmod-paketti kääntää nVidian ajurit automaattisesti uudelle kernelille ensimmäisen käynnistyksen aikana.

Ei toiminut Nouveaun kiihdytys, joten menee suljetut ajurit kokeiluun. Kiitos vinkistä.

Suosittelen sitä.


Eero