Ohjelmistopäivitykset ei toimi

Hei
Otin pitkän tauon jälkeen käyttööni Dellin tuolta pöydän alta. Tässä on Ubuntu 13.10. Ohjelmistopäivitys ilmoittaa että “saatavilla on päivityksiä, 287m, asennetaanko ne nyt?” Kun alan asentaa niin ilmoittaa että “paketteja ei voitu asentaa, tarkasta Internetyhteys”. Ooklan Speedtestillä netin nopeus näyttää olevan 247,97m/19,51m.
Miten saan päivitykset toimimaan? Kiitos vastauksista etukäteen.
Terveisin N-stad

13.10:n tuki on loppunut jo heinäkuussa 2014, joten sille ei enää päivityksiä ole saatavana.
Kannattaa välttää Ubuntun “väliversioita” ja pitäytyä pitkän tuen LTS -versioissa.
Ratkaisuna on asentaa 14.04 LTS nyt, tai sitten odottaa huhtikuun loppupuolella julkaistavaa 16.04 LTS versiota.

Tuolta selviää Ubuntun tukiajat: https://wiki.ubuntu.com/Releases

ps. “väliversioiden” tukiaika on vain 9 kuukautta, LTS versioissa se on 5 vuotta.

1 tykkäys

Kiitos Raimo, pöydän alle kuukaudeksi. Siis kone.

Ubuntu 13.10 on jo niin vanha versio, että sen pakettivarasto on tyhjennetty ja siirretty arkistoon. Pakettienhallintajärjestelmä ei löydä päivityksiä palvelimilta ja antaa siksi virheen.
http://old-releases.ubuntu.com/ubuntu/dists/saucy/

Itse tekisin myös niin kuin @raimo neuvoi, eli odottaisin kuukauden ja asentaisin 16.04 LTS -version. Puhdas asennus on aina parempi kuin päivitys.


P.S. Siirsin tämän keskustelun Jakelupaketit ja työpöytäympäristöt -alueelle. :wink:

En tiedä auttaisiko tämä ongelmaasi päivittää jo edesmennyt jakelu, mutta sain päivitetyksi vanhalta kiintolevyltä löytyneen jakeluversion (ei-ubuntu) seuraavaan tuettuun (tapauksessasi Saucy 13.10 -> Trusty 14.04 LTS) suoraa jakelupäivitystyökaluilla.
Jos tuo sattuisi onnistumaan, voisit päivittää Trusty 14.04 LTS -version suoraa Xenial 16.04 LTS-versioon, jos ylipäätään tuo päivitys on tarpeen.
Toki ennen kaikenmaailman päivityksiä pitää omat tärkeät datat olla varmuustallennettuna (ainakin tänään varmuuskopiointipäivänä 31.3.2016 :wink: )