Onedriven luotettavan käytön ongelma

Terve,

Töissä tarvitsen ylläpitää yksinkertaista rekisteriä joka on Mikropehmeä Excel taulukko. Taulukko on Onedrivessä, joka on liitetty pöytäkoneen (Linux Mint) kotihakemistoon rclonella. Mounttaus toimii kuin junan vessa. Ongelma onkin siinä että joudun joskus ‘kentällä’ taulukkoa päivittämään Android kännykästä, niin esim se että tallentuuko tiedot varmasti oikein, on epävarmaa. Sitten lähes aina kun koetan avata pöytäkoneella ko. laskentataulukon, LibreOffice valittaa että taulukko on vioittunut eikä sitä voi korjata. Asia korjaantuu sammuttamalla LibreOffice ja avaamalla tiedosto uudelleen. Samoin LibreOfficesta tallentaessa tulee varoitus siitä että “joku muu on muokannut tiedostoa ja se on muuttunut”. Viimeksi mainittu on tietysti pelkkä kauneusvirhe; tallennus toimii ihan oikein. Kökkö käyttäjäkokemus kuitenkin!

Onko jollakin kokemuksia Onedriven toiminnasta ylipäätään? Liittyykö edellä mainitut ongelmat Windowsin käytäntöön lukita tiedosto sitä käytettäessä vai mitä? Mieluummin käyttäisin tallennukseen natiivia .odf formaattia mutta sitä en saa kännykällä auki ja toisekseen ajatus oli että toiset (Windowssin käyttäjät) voisivat halutessaan taulukkoani lukea/muokata.

Tähän varmaankin on +1000 parempaa tapaa toteuttaa mutta en ole keksinyt enkä oikein ennättänytkään asiaa paremmin tutkia. Onko hyviä ehdotuksia?

Kiitokset kannaotoista!

Olisikohan selain-Excel tuohon luontevin väline, siinä on varmaan otettu tuon mobiilisovelluksen kanssa yhteiskäyttö huomioon. Voithan käyttää sitä LibreOfficella muuten kuin noissa tapauksissa.

Tuota täytyy koettaa. Joku sisäsyntyinen vastustus selain-Exceliä kohtaan saanut minut jopa unohtamaan tuon mahdollisuuden. Kiitos vinkistä!