Ongelma linuxin kanssa

Tervehdys. Vaihdoin viikko sitten windowsista linuxiin ja tuli ensimmäinen ongelma vastaan. Asensin Ubuntu gutsy gibbonin.
Mutta kun yritän kasata paketteja esim. cd /tmp/vlc-0.8.6d ./configure, se alkaa vääntämää, mutta vähän ajan päästä tulee E: C compiler error. Montaa ohjelmaa kokeillut, ja mikään ei toimi. Toinen on se että Lisää poista ohjelmissa mikään ohjelma ei näytä olevan yhteensopiva, valittaa ettei mikään toimi i386 koneella. Onko näihin neuvoja miten saisin korjattua? en haluaisi takasin windowsiin vaihtaa, kunhan saisin vaan edes koodekkeja asenettua ::slight_smile:

Ubuntu tutuksi -wikikirjasta näyttää löytyvän aika ymmärrettävät ohjeet pakettilähteiden lisäämiseen. VLC:n itse kääntäminen ei ole tarpeen ja se vaatii hieman perehtyneisyyttä. VLC ja tarpeelliset koodekit löytyvät valmiiksi paketoituna kun otat vaan sopivat ohjelmavarastot käyttöön.

aikalisä, millainen kone, ja mitä siis olit tekemässä?

Kone on Acer TM2414. Olen yrittänyt asennella totemille mp3 codeccia, jotta voisin kuunnella musaa, koska en ole saanu XMMS:ää asennettua. Ohjelma valittaa että codecci pitää asentaa synaptic paketinhalinnalla, mutta sekään ei anna codeccia asentaa jostain syystä.

Olen tuon ubuntu tututksi artikkelin lukenut, ei ole ongelmaan auttanut.
Toinen ongelma on kun käänsin .avi elokuvan .oog muotoon, niin ääni hävisi…

Onko tuohon i386 ongelmaan korjausta? (mikään ohjelma ei ole yhteensopiva "Lisää/poista ohjelmia mukaan)

lisääpä Synapticiin muutama uusi repository, ja yritä uudelleen.

Ohjeita MP3-tuen asentamiseen: http://fi.wikibooks.org/wiki/Ubuntu_tutuksi/Suljetut_tiedostomuodot

http://linux.fi/index.php/Synaptic 8)