Ongelma salasanojen kanssa. SUSE Leap 42.3 (64 bit) KDE

Outo ongelma. YaST ei hyväksy käyttäjälle muita kuin heikkoja salasanoja, esim Auto12 siis vain 6 merkkiä. Jos kirjoittaa esim. Auto2017?, YaST tosin narisee auto-sanasta että se löytyy sanakirjasta, mutta hyväksyy silti heikohkon salasanan käyttäjälle. Mutta YLLÄTYS: Jos katsot käyttäjän tietoja uudelleen, siellä on salasanan kohdalla vain kuusi merkkiä ****** . Myöskään kirjautuminen vahvalla salasanalla ei onnistu :o

Kummallista kyllä kirjautuminen onnistuu tunnuksella root ja sille asennuksessa annetulla vahvalla salasanalla. Nyt haluaisinkin luoda ja käsitellä käyttäjätunnuksen salasanalla terminaalissa. Mitä suosittelette. paswrd jne. 8)

Luulen kyllä, että tuo kuusi asteriskiä (*) on vain esittämässä piilotettua salasanaa. Sehän ei tiedä mistään montako merkkiä salasanassa oikeasti on. Oletko kokeillut pidempiä salasanoja käyttäen vain kirjaimia ja numeroita eli ei esimerkiksi kysymysmerkkiä?

Päätteessä käyttäjät luodaan useradd tai adduser komennolla. Salasanat asetetaan passwd-komennolla, jos nuo eivät sitä kysy. Muita työkaluja ei ole tarpeen käyttää. Linux.fi:n wiki, man-komento ja --help-vipu kertovat noista enemmän.
https://linux.fi/wiki/Useradd
https://linux.fi/wiki/Passwd

Kiitos! Näköjään oikeat terminaalikomennot hoitavat hommat.