Onnistuuko USB-Live Linux kaikilla jakeluilla?

Onnistuuko kaikilla Linux-jakeluilla? Voinko käyttää useaa Linuxia samassa koneessa helposti? Jokainen jakelu asennetaan omalle osiolle? Yhteinen EFi-osio ja SWAP-osio?

Paha mennä kategorisesti sanomaan että aivan kaikilla toimisi, mutta kyllä tuo työpöytäkäyttöön tarkoitetuissa jakeluissa taitaa olla tuettuna hyvin laajalti. Eri jakelut voi tosiaan asentaa eri tikuille ja kokeilla turvallisesti eri vaihtoehtoja, mutta levyllekin asentaminen on mahdollista kuten sanoit. Siitä en ole perillä, miten eri jakeluiden asennusohjelmat suhtautuvat tuohon erilaisten jakeluiden asentamiseen samalle koneelle, mutta mitään perustavalaatuista estettä sille ei ole. Kerrohan täällä mitä opit, jos päädyt kokeilemaan!

Minulla on samalla koneella KDE neon, Arch ja Fedora. Kaikenlisäksi neon (KDE) ja Fedora
(Gnome) käyttävät samaa /home -osiota. Tuota ei suositella mutta hyvin ne on toimineet.
Grub tulee ensimäisenä asennetun jakelun “omistukseen” eli jos se olisi vaikka Ubuntu ja toisella osiolla on openSUSE niin kernel-päivitysten jälkeen pitää ajaa update-grub Ubuntussa jotta uusin open SUSEn kernel tulee oikein Grub menuun.

Kahta tai useampaa jakelua ei pidä asentaa samalle /homelle jos molemmat ovat samaa jakelua esim Gnomet tai KDEt, siinä tulee sotkua varmasti.

Live-cd on Linux-jakelu, joka käynnistyy suoraan USB-muistilta (myös CD- ja DVD-levyltä, tai jopa levykkeeltä) eikä vaadi mitään asennusta.
https://www.linux.fi/wiki/Live-cd
Linux-jakeluja on asennettavissa useita samalle koneelle, kun ne asennetaan eri levyosioille.
Lisäksi Linux on asennettavissa myös erilaisille ulkoisille/irroitettaville medioille.
Käytössäni on useissa koneissa usb-tikkujen ohella telakassa ulkoisia kiintolevyjä, joilla on esim.
Fedora, Ubuntu sekä nykyisin myös Debian. Ja tarvittaessa voin asentaa testattavaksi jonkin muunkin jakelun.