Openmoko/freerunner GTA3

Tässä jotain mitä tuleman pitää:

Flemming Richter Mikkelsen

On 2008-06-27, Francesco Cat <heartcollector87@…> wrote:

As I have understood from past ML, the GTA03 will be the enhanced vers
of FreeRunner. I think a lot of undecided people like me would like
clarification about what the GTA03 might be.
Very fast and simple questions:
-do we have a rough estimation for when the GTA03 will be out?
Some guess it will be out around Christmas.
-the issue with slow bus for Glamo is gonna be resolved by changing
the bus or eliminating the Glamo?
Yes:)
-will usb still be 1.1?
Yes
-will the price be different? If it is gonna change, some kind of
estimation would be nice.

Also, if there are important things I’m missing reply and add, thanks :slight_smile:
There will be minimal changes:

  • new battery
  • new GSM module which supports EDGE
  • mini jack instead of micro jack
  • no glamo -> much better for video playback, etc.
  • new case (might include a holder for a plastic stylus)
  • the rest of the phone will stay unchanged in order to
    save costs.

All this information has at some point been written on
the mailing list. It is important to say that THINGS
CHANGE FAST. So there is no garatee that this is
correct. It was only ideas, but I guess they are very
likely to be true.

(maililistalta)

r

lähde tuolle oli http://lists.openmoko.org/pipermail/community/2008-June/019949.html

r

Openmokon maililistalla viitataan nykyään aika usein GTA03-versioon. En kuitenkaan näe mitään ihmeempää syytä vaihtaa omaa GTA02:sta (eli se Freerunnerina tunnettu malli) joskus lähitulevaisuudessa 03:een pelkän EDGE:n ja muutamien pienien parannusten takia. Todennäköisesti kuitenkin 02-version rautaa tullaan tukemaan vielä pitkään ja koska rauta pysyy pääosin muuttumattomana, parannukset tulevat myös vanhalle raudalle.

Katsellaan sitten 04-versiota jos siinä olisi myös 3G-tuki.

Tuo GTA03 on pikkuhiljaa muuttunut “aivan pienestä” päivityksestä isommaksi (arkkitehtuurikin ARMv4 -> ARMv6), mikä käytännössä tarkoittaa myös että sitä saa varmasti vasta 2009 loppupuolella aikaisintaan. Siispä Neo FreeRunner alias GTA02 tulee olemaan ainoa tarjolla oleva puhelin vielä hyvän tovin, ja tuki ei todellakaan lopu, no, käytännössä koskaan niin kauan kuin nykyisiä kymmeniä tuhansia käyttäjä-devaajia riittää.

No kerrotaan nyt tänne että GTA03:sta ei koskaan tullut.

Osa jengistä peruste qi hardware -firman ja myy miniminiläppäriä
openmoko taasen julkaisi thewikireader.com -wikipedialukijan.

r

Lisäksi nyt on yhteisöprojekti gta02-core, jossa tehdään tässä vaiheessa uudistetun GTA02:n prototyyppejä. Nyt myös sitten Openmoko Inc. itse, Wikireader-menestyksellään, takoo jonkin verran rahaa ja tiedäpä sitä vaikka tulisi joskus takaisin puhelinpuolelle. Toivottavasti tällöin keskittyy puhtaasti laitteeseen ja kerneliin, eikä yritä väittää tekevänsä jotain tuotedistroa. Vapaaehtoisyhteisö vaikuttaa olevan pätevämpi siinä kuin Om Inc oli :slight_smile:

Neo FreeRunnerin (koodi GTA02) valmiiksi äänenlaatufiksattu versio on hinnalltaan 229€ nykyään: http://www.pulster.de/engl/index.html?openmoko_freerunner.htm

Osaako kukaan muuten sanoa mistä (Suomesta) saisi noita osia 1024:ään (tai Buzz fixiin)? Niiden kondensaattorien, kun pitää olla aika pieniä.

Mikähän tässä Freerunnerissa on kun se vinkuu aina kun näyttöä koskettaa ja jos vaihtaa vaakatilaan (siis kuvan näytössä) niin se vinkuu jatkuvasti? Purin sen kerran katsoakseni mihin se 1024 ja buzz fix tehdään ja siitä asti on vinkunut. Pitäisi varmaan kokeilla purkaa ja kasata uudestaan jos auttaisi. Hyviä ehdotuksia mitä tein väärin otetaan vastaan, koska tuo vinkuna on oikeasti aika ikävää ja sen lisäksi en ihmettelisi jos siitä olisi jotain haittaa laitteistolle (ei sen äänen, mutta mahdollisesti muiden vaikutusten takia (jotka ovat?)).

En ymmärrä juurikaan hardwaresta, mutta itselläni on ollut monenlaisia laitteita jotka ovat vinkuneet enemmän tai vähemmän, ja näyttölaitteita siis kaikki. Jossain vanhassa Motorolassa oli hento vinkuna aina kun näyttö oli päällä, ja tietty ei pidä unohtaa monitoreita jotka nekin ovat vinkuneet omalla tavallaan. En osaa sanoa onko mitenkään haitallista, mutta ainakin tavallista näyttöjen kanssa :stuck_out_tongue:

[quote=“Timo Jyrinki, post:9, topic:288”][quote author=Tomppeli link=topic=272.msg5705#msg5705 date=1264847548]
Mikähän tässä Freerunnerissa on kun se vinkuu aina kun näyttöä koskettaa ja jos vaihtaa vaakatilaan (siis kuvan näytössä) niin se vinkuu jatkuvasti?
[/quote]

En ymmärrä juurikaan hardwaresta, mutta itselläni on ollut monenlaisia laitteita jotka ovat vinkuneet enemmän tai vähemmän, ja näyttölaitteita siis kaikki. Jossain vanhassa Motorolassa oli hento vinkuna aina kun näyttö oli päällä, ja tietty ei pidä unohtaa monitoreita jotka nekin ovat vinkuneet omalla tavallaan. En osaa sanoa onko mitenkään haitallista, mutta ainakin tavallista näyttöjen kanssa :P[/quote]

No juu kuvaputket kyllä pitää ääntä, mutta tarkoitinkin tuota Freerunnerin näyttöä. Se ei kyllä mielestäni ennen pitänyt mitään ääntä, eikä pidä DS Litenkään näyttö (sekin on resistiivinen kosketusnäyttö, paneeleista en tiedä pahemmin). Vinkuuko muiden kännykät (siis Freerunnerit)?

Omani ei siis vingu, mutta käsittääkseni on melko helppoa että jokin komponentti alkaa pitää ääntää ihmisen kuuloalueella. Ja pöytälaatikossa on nyt yksi LG:n puhelin jonka näyttö vinkuu aina hieman kun näyttö on päällä.