OpenOfficen tekstimuotoilut muuttuvat

OpenOffice tiedoston tekstimuotoilut muuttuvat itsekseen varmuuskopioinnin seurauksena. “Leipäteksti” asetusten tilalle tulee “Oletus”.

Esimerkiksi. Sammutan kaikki ohjelmat ja teen normaalin varmuuskopioinnin ulkoiselle kovalevylle. Sammutan sen normaalisti. Sitten avaan erään tekstitiedoston, jota käytän päivittäin. Tässä tiedostossa on useita kappaleita, joissa Leipätekstit ovat satunnaisesti vaihtuneet Oletuksiksi. Käytän paljon pampuloita, usein yksisanaisia. Joskus myös Tervehdys on vaihtunut Oletukseksi.

En ole löytänyt mitään logiikkaa ja tuo muutos tapahtuu ilmeisesti siinä vaiheessa kun varmuuskopioinnin jälkeen avaan tiedoston ensimmäisen kerran.

[quote=“Seppo Jyrkinen, post:1, topic:1297”]OpenOffice tiedoston tekstimuotoilut muuttuvat itsekseen varmuuskopioinnin seurauksena. “Leipäteksti” asetusten tilalle tulee “Oletus”.

Esimerkiksi. Sammutan kaikki ohjelmat ja teen normaalin varmuuskopioinnin ulkoiselle kovalevylle. Sammutan sen normaalisti. Sitten avaan erään tekstitiedoston, jota käytän päivittäin. Tässä tiedostossa on useita kappaleita, joissa Leipätekstit ovat satunnaisesti vaihtuneet Oletuksiksi. Käytän paljon pampuloita, usein yksisanaisia. Joskus myös Tervehdys on vaihtunut Oletukseksi.

En ole löytänyt mitään logiikkaa ja tuo muutos tapahtuu ilmeisesti siinä vaiheessa kun varmuuskopioinnin jälkeen avaan tiedoston ensimmäisen kerran.[/quote]

Varmuuskopiointi ei muuta tiedostoja, ellet tee sitä tosi pahasti pieleen.


Eero

Milläs olet noita varmuuskopioita tehnyt? Kuulostaa kyllä erittäin erikoiselle ongelmalle.

Ääh. Pitäisi ymmärtää käyttää tällä palstalla täsmällistä kieltä! Tarkkaan ottaen teen aivan normaalin kopion (Control + C), jota käytän varmuuskopiona. Koko kotikansio, usein kaikki piilotiedostot mukana.

Aikaisemmin ongelmat ovat olleet varsin yleisiä varmuuskopioinnin yhteydessä, mutta pari päivää sitten pelkkä koneen boottaus aiheutti sen, että yksi pampulalause muuttui Leipätekstistä Oletukseksi.

Tuorein tapaus tältä aamulta. Tein eilen kopion kaikista työtiedostoista ynnä Thunderbirdin piilotiedostoista. Käytin konetta normaalisti sen jälkeen ilman ongelmia. Tänä aamuna tässä yhdessä tiedostossa oli puolenkymmentä pampulalausetta muuttunut.

Suosittelen opettelemaan varmuuskopioinnin jalon taidon, ja tutustumaan ihan oikeisiin varmuuskopiointiohjelmiin ja metodeihin.

Joskus Win aikaan harrastin ihan oikeita varmuuskopiointilaitteita ja -ohjelmia, mutta sitten totesin tavallisen kopioinnin ulkoiselle kovalevylle pitkässä juoksussa kätevämmäksi. Riippuu tietenkin tarpeesta.

Vaan ei tavallisenkaan kopioinnin tulisi aiheuttaa tyylin vaihtumista.

[quote=“Seppo Jyrkinen, post:6, topic:1297”]… mutta sitten totesin tavallisen kopioinnin ulkoiselle kovalevylle pitkässä juoksussa kätevämmäksi. Riippuu tietenkin tarpeesta.
Vaan ei tavallisenkaan kopioinnin tulisi aiheuttaa tyylin vaihtumista.[/quote]

Ei tietenkään pitäisi, mutta kuitenkin varmuuskopiointisi ei onnistu? :-/ Hmmm…
Ihan arvauksena (tarkempaa tietoa operaatioistasi ei ole) vain se, että eri levyillä/osioilla on erilainen tiedostojärjestelmä - ja/tai siirtelet tiedostoja verkon yli…

[quote=“juyli, post:7, topic:1297”]Ei tietenkään pitäisi, mutta kuitenkin varmuuskopiointisi ei onnistu? :-/ Hmmm…
Ihan arvauksena (tarkempaa tietoa operaatioistasi ei ole) vain se, että eri levyillä/osioilla on erilainen tiedostojärjestelmä - ja/tai siirtelet tiedostoja verkon yli…[/quote]

Ongelmat koskevat yhtä ainoaa OO:n tiedostoa; missään muussa tiedostossa en ole moista havainnut. Jos olisi kyse tiedostojärjestelmistä, niin ongelman pitäisi esiintyä kaikilla tai ainakin useilla OO:n tiedostoilla.

Ulkoinen kovalevy on piuhan päässä koneeni vieressä. Ja itse operaatio on normaali kopiointi Nautiluksen avulla.

Hämmästyttävä ongelma, tuollaista ei kyllä pitäisi tapahtua. Oletko Googlaillut ettei sattuisi olemaan tunnettu bugi?

Ettei vaan openoffice olisi päivittynyt varmuuskopioiden teon ja tiedostojen uudelleen avaamisen välillä? Päivittynyt ohjelma voi käyttäytyä eri tavalla. Ovatko muotoilut muuttuneet sekä alkuperäisessä sijainnissa että varmuuskopiossa?

Sekä ulkoiselle kovalevylle tehdyssä kopiossa että koneen omalla kovalevyllä on muutoksia. Ilmeisesti tietokone tulee välillä sammuttaa, jotta muutoksia tulisi esille.

Asian selvittelyä häiritsee se, että en ole vielä löytänyt ongelmasta kunnon systematiikkaa. Pitänee vielä kokeilla sitä, että teen uuden tiedoston samalla nimellä ja syötän siihen täysin uudet tekstit. Brute-force kuten vanhaan hyv… ei kun kirottuun Win aikaan.

Kyllä tuo bruteforce vaan auttoi. Tein uuden asiakirjan, kopioin vanhan asiakirjan koko sisällön maalaa tekniikalla ja lopuksi vaihdoin tiedoston nimen.

En enää muista, minä vuonna olen ko alkuperäisasiakirjan tehnyt, mutta todennäköisesti jollain hyvin vanhalla OO versiolla. Tämä on saattanut olla ongelman syy tai ainakin vaikuttanut siihen.

Riemuitsin liian aikaisin. Bruteforcen jälkeen ongelmaa ei esiintynyt, mutta nyt se on yhtä paha kuin ennenkin. Sekä työkoneen kovalevyllä että ulkoisella kovalevyllä on samat muutokset eli tämän mukaan muutoset tapahtuisivat tiedostoon, joka kopioinnin aikana on ollut suljettuna kuten myös OpenOffice. Ei mahdu minun kaaliini! Taikka sitten Nautilus muuttaa joitain asetuksia siten, että ko tiedosto sekoaa joka kerta kun sen avaa kopioinnin jälkeen.

Uusi havainto ongelmastani: ulkoisella kovalevyllä ei ole mitään tekemistä asian kanssa. Väärinkäsitys johtui omista rutiineistani; tiedostohuollon jälkeen tein aina kopion ulkoiselle ja ongelma esiintyi sen jälkeen.

Ongelman alkusyynä lienee tiedosto yksi, josta kopioin tietoja tiedostoon kaksi. Tiedostossa kaksi tapahtuu muuntumisia jotka näkyvät kun sammuttaa koneen ja käynnistää sen yhden vuorokauden jälkeen. Sen sijaan ykkösessä niitä ei tapahdu.

Eihän tämä maailmaa kaada, mutta kun olen ollut viattomassa lapsenuskossa, että tietokone tekee ainoastaan mitä sen käsketään tehdä. Kohta ei edes uskalla uskoa joulupukkiin.

Ongelma taisi johtua ulkoisen kovalevyn Ext formaatista. Kun alustin sen FAT muotoon, niin sen jälkeen ongelmaa ei ole esiintynyt.

Heh… Eipä enää kukaan käyttäne fat/vfat -tiedostomuotoja (pieniä muistitikkuja lukuunottamatta). Yhtenäisin tiedostojärjestelmä Linux/Windows -järjestelmissä olisi NTFS.
Onneksi ongelmasi ratkaisit ihan omin avuin :slight_smile: