Opera-selain 2x.0.xx Fedora-21 -jakeluun

Suljetun koodin (?) erinomaisesti toimiva selain on päivittynyt (12.16 -> 28.xxx). Jos ei välttämättä halua käyttää repositoryjä, voi selaimen asentaa pääkallopaikalta:
http://software.opensuse.org/download.html?project=home%3Aruario%3Aopera&package=opera-stable
Käytössäni siis nyt versio opera-stable-28.0.1750.48-1.1.x86_64.rpm, jossa toimii myös Adoben Flash-plugin.
Vanhat *.adr -kirjanmerkit eivät toimine, mutta ehkä vanhat kirjanmerkit saa asennettua muilla metodeilla, kunhan ne ymmärtää tallentaa talteen.

Ymmärsinkö siis oikein, että ne saivat vihdoinkin päivitettyä Linux-version nykyaikaan? Vanhempi versio taisi olla aika turvaton ja sillä muunmoassa HSTS ei toiminut ollenkaan vaan sitä käyttävät sivut hajosivat.

Operalta lähteneet muuten tekevät uutta selainta, Vivaldia (myös suljettua koodia), jonka on tarkoitus sisältää samat toiminnot, jotka poistuivat uudemmissa Operoissa.

Opera 28 ei ole enää sama selain kuin 12, koska selainmoottori vaihdettiin Prestosta Blinkiin. Aiemmin tuo uusi Blink-haara oli brändätty Opera Next nimellä. Näemmä kehittäjät ovat lopettaneet Next-nimen käytön ja puhuvat uudesta selaimesta pelkällä Opera-nimellä.

Nykyinen Opera on käytännössä Chromium-klooni erilaisella ulkoasulla.

On Blink-pohjaisen Operan Linux-versio ollut aina saatavissa Debian-pohjaisille jakeluille deb.opera.com-pakettivarastosta, mutta sitä ei ole vain mainittu Operan sivuilla, eli ei ole ollut yleisessä tiedossa.

1 tykkäys