Osion kopiointia

Tämä on varmaan rutiinihomma, mutta ei onnistu meikäläiseltä.

Lähtöasetelma on tämä. Pöytäkoneeseen sain luvan pitää susen, mutta läppäri täytyy palauttaa XP:lle, koska määrätyt pelit eivät vain toimi winen kautta ja perhanan habbo-hotelli ei vaan skulaa. Samaten emäntä hermostui firefoxin sekoiluihin, XP:ssä toimii. Itselläni on tarve saada Epsonin DX 8450 all-in-one printteri toimimaan, eikä näytä onnistuvan linuxeissa - ainakaan googletuksen perusteella. Vanha Dellin läppäri, Inspiron 6000, jossa Suse käväisi. Ongelmaksi tuli XP:n palauttaminen, OEM-kone kun on. XP:n palautus oli suunniteltu tehtäväksi Dellin omalla MBR-virityksellä, joka tietysti jyrättiin linukkakokeiluissa.

Tehdaskopio toimivasta XP:n asennuksesta löytyy tällä hetkellä osiolta sda2. Sieltä löytyy io.syssit sun muut, mutta ainakaan boot-flagin asettamisella se ei buutannut. Nyt olisi siis tarve siirtää sda2:en koko sisältö sda1:lle ja saada se myös buuttaamaan.

Luulisin että yksi tapa olisi buutata vaikka susen live-cd:llä ja vaan kopioida. Mutta kun en pääse asemaan käsiksi, en saa sitä edes mountattua. Yritin polttaa sda2:n sisällön dvd:lle (noin 2,2 gigaa) mutta mounttaamisen takia sekään ei onnistunut. Tiedän, että työkalut löytyvät mutta ei hajukaan mistä tai mitä.

Loogisin tapa olisi tietysti asentaa XP joltain muulta DVD:ltä puhtaana asennuksena. Yritin sitä, mutta eihän se onnistunut. Asentui kylläkin, mutta ei tunnistanut mitään. Ei edes verkkokorttia ??? Dellin sivuilta löytyy tietysti ajurit, mutta kun ei ole enää missään muistissa mitä piirisarjoja ja valmistajia mikäkin kortti pitää sisällään…

Ideoita?

koita auttaisiko XP:n asennuslevyltä ajettu recovery -tila ja komento ‘fix mbr’ tjsp. en ole koskaan käyttänyt, ei voi tietää.

Sitä kautta saan mbr:n fiksattua. Mutta millä ilveellä saan sda2:en sisällön sda1:lle on pahasti epäselvä. Parted Magicilla sain jo tehtyä sda2:sta ison. Mutta meikäläisen susen:n kde 3.jotain ei suostu avaamaan ulkoista asemaa jossa se on. Että saisin poltettua sen dvd:lle, niin minun on ensin asennettava KDE 4.x roippeet. Sitten ehkä voin asentaa XP:n ja live-susella deletoida asennus ja kopioida dvd:n sisällön tilalle. Sitten fiksata XP:n rompulla mbr. Jos vain onnistun jollain ilveellä mounttaamaan sda1:n ja susen vielä poistamaan ja kirjoittamaan sinne jotain - sehän on siinä vaiheessa ntfs.

Siis ei tämä voi olla näin vaikeaa ???