Osion poistaminen

Mulla on 500 Gt kovolla XP, Mint 13 ja Mint 17. Ajattelin poistaa tuon Mint 13:n, mitenkä se tehtiinkään?

[quote=“bonito, post:1, topic:1627”]Mulla on 500 Gt kovolla XP, Mint 13 ja Mint 17. Ajattelin poistaa tuon Mint 13:n, mitenkä se tehtiinkään?[/quote] Osiointityökaluillahan noita osioita voi käpistellä (Fdisk/Gparted). Mutta ei sitä tarvitse poistaa. Teet vain haluamasi tiedostojärjestelmän ja liität osion tuohon Mint 17-järjestelmään.
Ota vain ensin huomioon, että Mint 17:n grub on MBR:ssä ennenkuin tyhjentelet osion!
PS. Samalla vaivalla voi hävittää XP:n. Se ei ole enää turvallinen käyttää (netissä).

Gparted: lla on aika helppoa muutella noita. Käynnistä ensin Mint 17 tavalliseen tapaan ja jos käy niin että Gparted ei suostuisi tekemään voi syynä olla että osiot ovat sellaisessa järjestyksessä että swap-osio estää toimenpiteen. Tuo ei kuitenkaan ole ongelma, swap-toiminnon voi sammuttaa toimenpiteesi ajaksi, löytyy valinta tuolle Gparted: in menuista.
Jos sen sijaan käynnistät koneen asennusmuistitikulta tai -cd: ltä niin noita osioita pystyy säätelemään kuten haluaa, myöskin sitä Mint 17 osiota. Sieltä Gparted: sta löytyy valinta “Poista” kun ensin valitset halutun osion ja sen jälkeen voit käyttää vapautuneen tilan Mint 17: lle eli osion reunasta kiinni ja venyttää minne haluaa. Jos swap osion sijainnista on vielä kiusaa niin sen voi halutessaan hävittää kokonaan ja luoda itselle sopivampaan paikkaan.
Jos mistä hyvänsä syystä käy niin että kone ei osioiden säädön jälkeen halua käynnistyä niin sen Grubin pystyy asentamaan uudestaan kun käynnistät koneen asennusmedialta + asennat Grubin päätteessä ja taas toimii.