Pakettienhallinta sivun jumi

Hei,

Lapsi yritti asentaa netistä silverlight ohjelmia ,suoraan nettisivulta. Jotta voisi katsoa salkkareita, mutta ei se onnistu,mitä pitäisi asentaa?

[quote=“Tuulinen, post:1, topic:1240”]Hei,

Lapsi yritti asentaa netistä silverlight ohjelmia ,suoraan nettisivulta. Jotta voisi katsoa salkkareita, mutta ei se onnistu,mitä pitäisi asentaa?[/quote]

Eli haluat silverlightin toimimaan. En ole sitä itselle asentanut, joten en osaa sen kummemmin neuvoa sen asennuksessa, mutta tuossa on opensuse foorumilla oleva aihe sen asentamisesta. http://opensuse.fi/keskustelu/index.php?topic=3794.20

Tuossa on vielä siihen liittyvää: http://linux.fi/wiki/MTV3:n_Katsomo

Silverlight on MicroSoft:in ™ softa, josta ei ole Linuxille tarjolla varteenotettavaa, tuoretta avointa (?) MoonLight -versiota.
MoonLight on siis kehitteillä, mutta tuskinpa MicroSoftia oikeasti kovin kauheasti kiinnostaa sen kehittäminen tarjotakseen sitä muualle kuin omaan käyttöjärjestelmäänsä.
Joitakin virittelyjä kyllä löytyy: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=36376.0
Salkkarit näkyvät televisiosta tai tallennettavissa digi-boxeihin.

Lisäys: Linux-järjestelmien turvallisuus osin perustuu siihen, että tavan käyttäjä (kuten käyttäjä Lapsi) ei kykene asentamaan softia järjestelmätasolle. Jos siis lisäosa ylipäätään toimii, se toimii vain käyttäjän kotihakemistossa, ja softan määritykset löytyvät käyttäjän kotihakemiston piilotiedostoista.