Pclinuxos-fi.org

eli PCLinuxOS -distron suomalaisen käyttäjäyhteisön kotisivujen osoite tuo nyt linux.fi:n etusivulle, onko kellään hajua miksi näin?

Lienee parasta kysyä kyseisen domainin omistajalta?


eero

[Hyvä arvaus] PCLinuxOS perustunee Mandrivaan. Pienenä distributiona (jakeluversio) oma käyttäjäyhteisö on liian pieni omille suomalaisille käyttäjäyhteisösivuille. [/Hyvä arvaus]
Linux.fi -foorumilla voisi olla laajin tietämys eri jakelujen toimintaperiaatteista nykyisin, kun sfnet-newssit ovat menettäneet käyttäjiä näiden eri jakeluihin erikoistuneiden foorumien vuoksi. Ja näinollen jakelut ovat eriytyneet omille foorumeilleen, jotka toimivat, miten toimivat - riippuen jakelun suosiosta.
Oikeasti eri jakeluversiot eivät suuresti (ratkaisevasti) poikkea toisistaan. Peruslähtökohdat ovat aivan samat. Jotkin konfigurointiohjelmat ovat kussakin jakelussa omia, mutta tuokin konfigurointi on yhä tehtävissä kaikille jakeluilla ominaisin tavoin.

Ehkä konkreetinen esimerkki on http://fedorasuomi.eu/ ja keskustelu linux.fi -alueella fedora
Foorumi.linux.fi - Foorumi.linux.fi.

[quote=“juyli, post:3, topic:1038”][Hyvä arvaus] PCLinuxOS perustunee Mandrivaan. Pienenä distributiona (jakeluversio) oma käyttäjäyhteisö on liian pieni omille suomalaisille käyttäjäyhteisösivuille. [/Hyvä arvaus][/quote] Domaini on minun. Sivujen käyttöaste lähenteli viimeaikoina nollaa, joten ei hirveästi ole järkeä/motivaatiota jatkaa ylläpitoa. Domainin voimassaoloaikaa on vielä jonkin aikaa jäljellä, joten uudelleenohjasin sen tänne.

Ihan hyvä veto. Itse sain arvonimen moderaattori ZenWalk-sivuille, joka on vielä PCLinuxOS:ää varmasti pienempi, tälläkertaa Slackwareen perustuvan jakelun suomalaisille käyttäjille tarkoitettu foorumi. http://zenwalk.vaihtoehto.org
Palsta on hiljainen, mutta välillä roskapostittajien kohde, joka vaatii kohtuullisen aktiivista moderointia :frowning:
Yhä olisi tarvetta sf.net -newsseille tai sellaiselle foorumille, joka olisi laajemmin tarkoitettu kaikille eri jakeluille. Jakautuminen jakeluversioiden mukaan eri foorumeihin tuskin on “hyvää kehitystä” ajatellen Linux:in yleistymistä.
“Hajota ja hallitse” -periaate ei ole erityisen hyvä metodi, kun kyseessä on avoin ja vapaa järjestelmä.

Jo nyt on nähtävissä, että joidenkin vapaiden/avoimien järjestelmien hajoittaminen pieniin erikoistuneisiin jakeluihin on tarkoituksellista sortumatta edes mihinkään “salaliitto-teorioihin”.

Minä ihan luulin tämän linux.fin olevan semmoinen?

Kieltämättä distrosurffaajan alkaa olla aika työlästä pysytellä joka foorumin perässä – enkä minä edes surffaa moniin verrattuna paljonkaan!

Kuten hyvin tiedät, lienee nykyisin aktiivisin Linux-foorumi Ubuntu-fi. :frowning: Varmasti hyvää apua löytyy Ubuntu-jakeluun, mutta asiantuntemus ei välttämättä muiden jakelujen osalta ole aivan samaa luokkaa.
En yhä vaihda mielipidettäni, että hallitessasi jonkin jakelun hyvin, ei ko. metodit toimisi muissakin jakeluissa. Tosin kussakin jakelussa on omat jakelukohtaiset työkalunsa, mutta yhä perusperiaatteet toimivat sellaisenaan. (Yleensä tuolloin konffit hoidetaan komentoriviltä.).
Ehkä esimerkiksi kävisi /etc/X11/xorg.conf, jota eivät kaikki jakelut enää oletuksena käytä, mutta tottelevat, jos sellainen on käytettävissä.

[quote=“juyli, post:7, topic:1038”][quote author=SuperOscar link=topic=1130.msg6020#msg6020 date=1269866589]
Minä ihan luulin tämän linux.fin olevan semmoinen?[/quote]
Kuten hyvin tiedät, lienee nykyisin aktiivisin Linux-foorumi Ubuntu-fi. :([/quote]

Juu, totta kai. Mutta Ubuntu-fi- samoin kuin openSUSE-foorumit saavat käsittääkseni tukea kyseisten distrojen takana olevilta yrityksiltä (Canonical ja Novell), joten on aika ymmärrettävää, ettei heikäläisiä saa kammettua yhteiseen foorumiin. Pienempien yrittäjien voisi kuitenkin olla aivan hyväkin keskittyä jonnekin, ja linux.fi on mielestäni hyvä idea – vaikka täällä toistaiseksi hiljaista on ollutkin.

Kaipaan minäkin paitsi sfnet.atk.linux-ryhmää myös USENETtiä yleisemminkin, mutta jo pari vuotta sitten se alkoi spämmäytyä käyttökelvottomaksi. Tavallaan aika ajoi vapaan kanavan ohi: nykyinen nettitöhrystelijöiden määrä ja aktiivisuus on sellainen, että moderointi ja suodatus ovat välttämättömyys.

En yhä vaihda mielipidettäni, että hallitessasi jonkin jakelun hyvin, ei ko. metodit toimisi muissakin jakeluissa. Tosin kussakin jakelussa on omat jakelukohtaiset työkalunsa, mutta yhä perusperiaatteet toimivat sellaisenaan.

Itse asiassa *buntu antaa tässä suhteessa aika hyvän pohjan, koska siinä ei ole pitkälle kehitettyjä omia työkaluja vaan heti Gnomen ja KDE:n yleisten työkalujen petettyä siirrytään komentoriville. Siitä on loppujen lopuksi varsin miellyttävää siirtyä muihin distroihin. Esimerkiksi openSUSEen tottunut kaipaa varmasti YaSTin tapaista sveitsiläistä linkkuveistä vaihtaa mihin distroon hyvänsä!

no voi harmi, mutta olihan foorumi toki hiljainen, olisi vain toivonut sen jatkavan olemassaoloaan, yhteen aikaan tuli sinne kirjoiteltua melko paljon suhteessa foorumin kävijämääriin, vaikkei distro ole aktiivisessa käytössä ollutkaan enää vähään aikaan.